De Sherry Academy, de perfecte manier om uw kennis te verbreden over Sherry Wijnen, Manzanilla en Sherry Azijnen!

Volg de gratis cursus voor beginners en gevorderden. Perfect voor zowel studenten als docenten!

Amsterdam, 26 oktober 2023 – Sinds de lancering van de Sherry Academy 2 jaar geleden hebben al meer dan 1.000 studenten zich aangemeld voor de online cursus. De Sherry Academy is niet alleen bedoeld voor consumenten die interesse hebben in Sherry Wijnen, maar juist ook voor studenten en docenten in de Hospitality industrie.               Het begrijpen van Manzanilla en Sherry Wijnen kan complex zijn doordat de verschillende soorten, verschillende manieren van rijping en het traditionele systeem zo verschillen in vergelijking met andere wijn soorten. Verbreedt daarom je kennis over deze unieke producten om zo een beter idee te krijgen van deze unieke en traditionele wijn. Zo leer je bijvoorbeeld over wijn-spijs combinaties en het verschil tussen de diverse stijlen Sherry Wijn.


De online academy bestaat uit twee verschillende cursussen: basis en gevorderd. De basis cursus leert je meer over de wijnen van Macro de Jerez, inclusief de geschiedenis, de wijnbouw, productietechnieken, rijping en meer! De cursus is perfect voor zowel nieuwkomers als professionals in de sherry wijnwereld!

Voor de professionals hebben we de gevorderde cursus. Deze cursus biedt een diepgaande specialisatie over de wijn regio, druivenrassen, wijnbereiding, terroir en meer! Deze cursus is bijvoorbeeld perfect  zodat je voldoende kennis hebt om studenten over sherry wijnen te leren. Beide cursussen worden verrijkt met boeiend visueel beeldmateriaal om je leerervaring nog boeiender en interactiever te maken! 

Beide cursussen geven je de kans om in slecht een paar uur jouw (basis) kennis te verrijken op een leuke en interactieve manier. Ook biedt het e-learning platform biedt de perfecte gelegenheid aan deelnemers om elk moment, in eigen tijd, de kennis te verbreden over deze unieke Sherry Wijnen, Manzanilla en Sherry Azijn!         

De eindeloze mogelijkheden van Sherry zijn extra inspirerend na het afronden van de Academy. Het geaccrediteerde basiscertificaat is ideaal voor studenten of docenten die hun kennis over Sherry-wijn aan het opbouwen zijn. Na het behalen van de geavanceerde cursus beschik je over genoeg kennis om studenten hun kennis te verbreden over deze unieke wijn. Kijk voor de beschikbare cursussen en meer informatie op www.sherryacademy.org. Klik hier om je gelijk aan te melden!       

Elk jaar kijken we hoe we scholen en instituten kunnen helpen bij het opleiden van studenten en hoe ze op een leuke en educatieve manier meer te weten kunnen komen over deze unieke wijnen. Mocht je interesse hebben en hier meer over willen weten, stuur dan een email naar sherry@pitchpr.nl voor meer informatie!           

Na het afronden van de cursus, vergeet niet om je ervaringen te delen op je LinkedIn profiel en laat iedereen zien dat je je certificaat hebt behaald!

LinkedIn: Sherry Academy           

Over de Consejo Regulador       
De Raad van Toezicht van de D.O. Vinos de Jerez (Sherry Wijnen), bekend als de zogeheten Consejo Regulador, was de eerste die in 1935 het reglement voor een oorsprongsbenaming publiceerde. Daarom hebben we het over “Jerez-Xérès-Sherry” en “Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda” als oudste oorsprongsbenamingen (D.O.) in Spanje. Binnen het Sherry gebied is er nog een ander product, namelijk de “Sherry Azijn”. Deze wordt sinds 1994 eveneens beschermd door een oorsprongsbenaming (P.D.O.). De Raad van Toezicht die deze drie benamingen beschermt, verenigt 1.750 wijnbouwers en een honderdtal wijnhuizen, die gevestigd zijn in de zogenaamde “Marco de Jerez” in de provincie Cádiz. Zij zijn allen verantwoordelijk voor het beheer, de controle en de kwaliteit van alle wijnen. Dit waarborgt de kwaliteit van de betreffende regionale producten ten behoeve van de consumentenmarkt. Het werk van de Consejo Regulador heeft deze D.O.P.’s internationale erkenning gebracht. Het gaat om wijnen met een buitengewone variëteit en een echt karakter, met een zeer lange exporttraditie en merken die in de hele wereld echte Spaanse iconen vertegenwoordigen.