La Vie en Rosé met Pays d’Oc IGP , rosé pop-up winkel opent 14 juni

De temperatuur stijgt, de zon komt steeds vaker en langer tevoorschijn, hmm, ça sent l’été! En wat past daar beter bij dan een goed glas rosé? Het Zuid-Franse wijnkwaliteitslabel Pays d’Oc IGP is de nummer 1 producent van roséwijn uit Frankrijk. De verschillende wijnmakers produceren rosé in diverse stijlen en van verscheidene rassen zoals Cinsault, Grenache, Syrah, Merlot en Pinot Noir. Er is een Pays d’Oc IGP rosé voor iedereen! Om dit in het zonnetje te zetten opent Pays d’Oc IGP op 14 juni voor tien dagen een unieke rosé pop-up winkel, La vie en rosé met Pays d’Oc IGP, met meer dan 35 verschillende roséwijnen op de Weesperstraat 103 in Amsterdam.

La Vie en Rosé met Pays d’Oc IGP rosé wijnen 
Onder het kwaliteitslabel Pays d’Oc IGP zijn er 58 verschillende druivenrassen toegestaan en mogen er maar liefst 27 druivenrassen gebruikt worden om rosé wijn van te maken. Naast dit grote aantal druivenrassen, staat Pays d’Oc IGP ook bekend om de vrijheid die zij geven aan de wijnmakers, mits de kwaliteit van de wijn gewaarborgd blijft, met als resultaat; interessante, uiteenlopende stijlen. Ben jij fan van volle, ronde rosés of heb je liever een strakke, frisse roséwijn? De Pays d’Oc IGP rosé pop-up heeft een roséwijn voor iedereen. Het leven ziet er nu eenmaal veel rooskleuriger uit onder genot van een Pays d’Oc IGP rosé, dus kom langs en laat je adviseren.

Wijn(-spijs)advies
Ben je benieuwd geworden naar dit wijnkwaliteitslabel uit Zuid-Frankrijk, of ben je op zoek naar dé wijn bij jouw gerecht? In de pop-up zijn elke dag adviseurs aanwezig die met alle liefde de perfecte combinatie adviseren. Een barbecue, picknick, aperitief of zelfs een gastronomisch diner? Er is een Pays d’Oc IGP rosé voor elke gelegenheid.

Speciaal voor rosé liefhebbers
Alle rosé liefhebbers maken gedurende de tien dagen dat de winkel open is, kans op het winnen van een roze Veloretti fiets en op zaterdag 17 juni zal de winkel nog extra pink en instagrammable zijn, en krijgen de eerste 25 klanten een leuke goodiebag met roze (wijn) items mee. Daarnaast is er ook op deze dag een speciale promotie van 4 flessen voor de prijs van 3. Alle reden dus om een heerlijke rosé te kopen in de pop up winkel.

Voor meer informatie en openingstijden kun je kijken www.proefpaysdoc.nl.

Openingsdata rosé pop-up       
Dinsdag 14 t/m zondag 25 juni van 13:00 tot 20:00 uur (maandag gesloten).

Adres: Weesperstraat 103, Amsterdam                              

Over Pays d’Oc IGP       
Pays d’Oc IGP (Indication Géographique Protégée) is een officieel wijnkwaliteitslabel uit Zuid-Frankrijk en vertegenwoordigt zo’n 1.400 bedrijven en 13.000 wijnproducenten. Het Pays d’Oc IGP label beslaat 50% van de wijngaarden in de Languedoc-Roussillon en is volume marktleider in export van Franse wijnen. In Nederland is 27% van de Franse wijnimport afkomstig van Pays d’Oc IGP wijngaarden. Pays d’Oc IGP staat bekend door het toegestane aantal van 58 druivenrassen waar de wijnmakers mee mogen werken. Het DNA van Pays d’Oc IGP staat voor kwaliteit en diversiteit, die het mogelijk maken om een Pays d’Oc IGP wijn te pairen met elke stijl van eten. Tenslotte is Pays d’Oc IGP de marktleider in Frankrijk van de monocépage wijnen, oftewel wijnen met een enkele druivensoort. Voor meer informatie over Pays d’Oc IGP zie www.paysdoc-wines.com.