Vijf redenen voor een gezinsvakantie all seasons in de Dolomieten

Bolzano, Italië – 2 maart 2023 – Zowel wintersport als actieve zomervakanties vinden voor de meeste Nederlanders plaats in de Oostenrijkse of Franse Alpen. Skyscanner.nl meldt dit jaar de trend van prijsgedreven vakantie beslissingen en tipt de Dolomieten als een relatief dichtbij gelegen fantastisch wandelgebied. Het pas gerenoveerde Hotel Fameli is een charmant 4-sterren superior hotel in het Pustertal in Zuid-Tirol en ligt te midden van dit gebied, 1000 kilometer vanuit Utrecht. Het kleinschalige, sfeervolle hotel is van alle gemakken voorzien en in de regio is er voor de hele familie meer dan genoeg te zien en te doen. Hier geven wij je vijf redenen waarom dit hotel de perfecte uitvalsbasis is voor elk type familievakantie!  

Kleinschalige luxe
In Hotel Fameli verblijf je in een van de ruime gezinssuites waarvan de meeste een aparte kinderkamer en jacuzzi hebben. Zwemmen kan in een van de twee binnenzwembaden of in de infinity skypool, waar je een prachtig uitzicht op de Dolomieten hebt. Terwijl de ouders even tot zichzelf komen in een van de sauna’s of het Turks stoombad, spelen de kinderen onder toezicht. Aan het einde van de dag neem je plaats in het recentelijk vernieuwde restaurant voor hoogwaardige Zuid-Tirolse en mediterrane gerechten of sluit je de perfecte dag af met een Spritz in de goed uitgeruste bar. 

Ideale wintersport uitvalsbasis
Hotel Fameli ligt aan de Kronplatz, het grootste en een van de mooiste skigebieden van Zuid-Tirol. Hier komt zowel de beginnende skiër of snowboarder als de professional aan zijn trekken. In het dorp stap je direct in de lift richting de 120km aan pistes. Probeer ook een van de nabijgelegen skigebieden zoals de Drei Zinnen, Alta Badia en de Val Gardena of stap in de buurt op de beroemde Sellaronda skitocht. Uitgeskied? Verwen jezelf daarna met een lekker drankje in de gezellige après-ski horeca die dit gebied kent.  

Natuurparken en meren
Geniet in de lente en de zomer van het bijzondere natuurschoon van de regio. Wandel of fiets door de groene vallei of in een van de natuurparken en bewonder de prachtige meren zoals de beroemde Pragser Wildsee, het Toblach meer en het Misurina meer. Fietsen kunnen gratis worden gehuurd bij het hotel. Veel wandelroutes zijn toegankelijk met kinderwagen, zodat groot en klein gewoon mee kunnen op pad. De Dolomieten en zijn drie pieken zijn wereldberoemd UNESCO werelderfgoed en mag je zeker niet missen. Ook avonturiers kunnen hier hun lol niet op met de verscheidene hike-, klim- en mountainbikeroutes van verschillende niveaus.

Kinderpret binnen en buiten
Kinderen kunnen zich onmogelijk vervelen in Hotel Fameli. Het hotel biedt een tal van binnen- en buitenactiviteiten aan voor kinderen en tieners. Laat ze rondrazen in de speeltuin of spellen in de kids area onder toezicht. Boogschieten, sneeuwtuben en verschillende workshops zoals koken onder begeleiding worden door het hotel georganiseerd. Kom tot rust en laat het aan team Fameli over om jouw kinderen een onvergetelijke tijd te bezorgen. Toch even de deur uit? Neem ze dan mee naar een van de kinderparken, trampolines of zipline. Er valt genoeg te beleven!

Unieke cultuur met Oostenrijkse en Italiaanse invloeden
Aan cultuur kom je in dit mooie gedeelte van Italië ook niets te kort. Bezoek de musea in het nabijgelegen Bruneck of de Zuid-Tirolse hoofdstad Bolzano. Ook de pittoreske plekjes zoals Brixen en Sterzing mag je zeker niet missen en zijn leuk te bezichtigen het hele jaar door. Ervaar de unieke cultuur van Zuid-Tirol met zijn Oostenrijkse en Italiaanse invloeden. En niet onbelangrijk: ondanks dat het gebied Duitstalig is geniet je er wel degelijk van de heerlijke Italiaanse keuken. 

Voor jong en oud en het gehele jaar door staat de familie Gasser voor je klaar om jouw gezin een onvergetelijke vakantie te bezorgen.