19 juli Dag van het IJs: Beste fijnproever van ijs gezocht!

Oppo beloont met jaar gratis ijs en meedenken met nieuwste smaak

Amsterdam, 15 juli 2020 – Het caloriearme ijsmerk Oppo Brothers wil graag ijsetend Nederland in het zonnetje zetten. Daarom roept Oppo op zondag 19 juli de nationale Dag van het IJs in het leven met de lancering van de ultieme ijssmaaktest. Uit onderzoek is gebleken dat Nederlanders steeds meer ijs eten. Volgens Oppo is het daarom hoog tijd om een speciale dag voor het eten van ijs te introduceren. Een dag middenin de zomer waarop ijsliefhebbers hun smaakpapillen eens goed op de proef kunnen stellen met het uitgebreid proeven van een heerlijk ijsje.  

Op zondag 19 juli nodigt het ijsmerk Oppo ijsliefhebbers uit om deel te nemen aan een landelijke competitie voor het proeven van ijs. Net als bij wijn, heeft hoge kwaliteit ijs unieke karaktereigenschappen die de smaak zo bijzonder maken. Smaak is uiterst belangrijk, volgens smaakexpert en zintuigelijke wetenschapper Dr. Sarah Kemp.“Het meeste uit elke hap halen moet prioriteit nummer één zijn, vooral als het om ijs gaat.” Met de wedstrijd daagt Oppo ijsfans uit om met behulp van een smaakschijf met verschillende karaktereigenschappen een verfijnde proefnotitie op te stellen. De karaktereigenschappen zijn verdeeld in drie categorieën: uiterlijk, textuur en smaak. Uit elke categorie mag er één eigenschap gekozen worden.

Eén jaar gratis ijs 
De deelnemer die het meest in de buurt komt van de proefnotities van de oprichters en proefexperts Charlie & Harry, wordt uitgeroepen tot dé ijskenner van Nederland. De winnaar ontvangt een jaarvoorraad aan ijs en mag meehelpen bij de selectie van de nieuwste smaak die in Nederland geïntroduceerd gaat worden. Via deze link kunnen de fijnproevers zich aanmelden voor de wedstrijd. Hier kunnen de ijsfanaten de smaakschijf vinden en aan de slag gaan met het selecteren van de juiste trio van karaktereigenschappen van hun favoriete Oppo-smaak.

Algemene voorwaarden: de wedstrijd eindigt op 31 juli 2020. Een jaar lang gratis ijs houdt in; zes tubs Oppo ijs per maand. Deze wedstrijd geldt alleen voor inwoners van Nederland.

Over Oppo Ice Cream
Famous for flavour, not calories. Oppo Ice Cream is in 2014 opgericht door de broers Charlie & Harry. Oppo produceert ijs met minder suiker en calorieën, waardoor je op een verantwoorde manier optimaal kunt genieten. Momenteel is Oppo in Nederland verkrijgbaar in tubs (bekers) in de smaken Double Salted Caramel, Vanilla Pecan Praline, Colombian Chocolate & Hazelnut, Caramel Chocolate Crunch, Very Almondberry en Simply the Zest voor €5,13 per beker. Daarnaast zijn er ook Oppo sticks in de smaken Vanilla & Almond en Salted Caramel voor €3,99 per 3 sticks. Oppo Ice Cream is verkrijgbaar bij Albert Heijn in Nederland en België, met uitzondering van AH to go filialen. Voor de dichtstbijzijnde winkel bij jou in de buurt kijk op: https://www.oppobrothers.com/nl-be