Wijngebied Ribera del Duero: focus in 2018 op trade

Kick off van activaties met avontuurlijk importeursdiner bij Restaurant Bougainville

Het Spaanse wijngebied Ribera del Duero, bekend van haar rode kwaliteitswijnen van de Tempranillo druif, heeft bekend gemaakt dit jaar haar pijlen op de B2B markt te richten. De Spaanse regio investeert de komende tijd dan ook flink in omzet verhogende activiteiten gericht op de Nederlandse wijn business.

Ribera del Duero importeursdiner
De aftrap van de campagne was een bijzondere avond in restaurant Bougainville in Amsterdam, waarop de Ribera del Duero wijnen echt in de spotlights stonden. Van de jonge en fruitige joven wijnen tot houtgerijpte gran reserva krachtpatsers: de volledige range aan wijnen die Ribera del Duero te bieden heeft, werd voor deze avond van stal gehaald. Met Ribera Ambassadrice Janna Rijpma aan het woord en Nederlands beste sommelier Lendl Mijnhijmer die zich over de wijnen ontfermde, was de avond met recht een unieke ervaring te noemen.

Wijnen die op tafel kwamen waren: Tamaral Rosado 2017, Malacuera Rosado 2017, Baron de Filar Roble 2016, Zarzuela Joven 2017, Tinar de Mirat Crianza 2004, Alma Lopez Crianza 2013, Viña Pedrosa La Navilla 2014, Rento 2014, RdR 2014 van Bodegas Dominio Romano en Pinna Fidelis Gran Reserva 2005.

Een extra avontuurlijke touch aan de avond, was het feit dat alle wijnen blind werden ingeschonken en geproefd. Een mooie manier om aanwezige importeurs, inkopers, sommeliers en wijnschrijvers uit te dagen om aandachtig te proeven en met elkaar in discussie te gaan over de wijnen.

Bij dit diner waren o.a. vertegenwoordigers aanwezig van: Neerlands Wijnhuis, Heisterkamp Wijnkopers, Vinoblesse, NGS, Sauter Wijnen, CTW International Fine Wines, Wijnkoperij de Lange, Everswijn, Bon Import, Wijnhal Hengelo, Résidence Wijnen, Wijnimport J. Bart, More than Drinks, Retailwijn, Divino Duvin, De Monnik Dranken, Grapedistrict, Restaraunt MOS Amsterdam*, Restaurant Rijssel, Wijnbar Shiraz en Restaurant Beulings.

Importeursreis
In het najaar zal een select gezelschap importeurs afreizen naar de Ribera del Duero regio. Tijdens een trip van 3 dagen worden verschillende wijnhuizen aangedaan die nog niet worden vertegenwoordigd in Nederland. Hiervoor is nog een aantal plekken beschikbaar. Bij interesse graag contact opnemen via onderstaande gegevens.

Sampling naar importeurs
Wijnimporteurs in Nederland ontvangen binnenkort een nieuwsbrief waarin hen gevraagd zal worden naar hun interesse in nog niet in Nederland vertegenwoordigde Ribera del Duero wijnhuizen. Op basis van deze mailing kunnen proefflessen worden aangevraagd.

Wijneducatie voor hotelschoolstudenten
Ook de nieuwe generatie wijnprofessionals wordt meegenomen in deze campagne. Onder hotelscholen en – opleidingen door het hele land worden dit jaar Ribera del Duero lespakketten en proefflessen verspreid, om studenten kennis bij te laten brengen over deze kwaliteitswijnenregio.

Over Ribera del Duero
Ribera del Duero, wat letterlijk oever aan de Duero (rivier in Noord Spanje) betekent, is een van de meest gerenommeerde Spaanse wijngebieden. Het wijnbouwgebied beslaat ongeveer 20.000 hectare en ligt in het hart van Noord Spanje, 120 kilometer boven Madrid. De gaarden liggen op 750 meter boven de zeespiegel en er heerst een extreem klimaat met zeer hete zomers en ijskoude winters. Het verschil tussen dag- en nachttemperaturen is enorm. Hierdoor ontwikkelen de druiven volle en complexe aroma’s. In 2012 is de regio verkozen tot beste wijnregio van het jaar. De wijnen uit de DO Ribera del Duero onderscheiden zich door hun hoge kwaliteit, beperkte productie en innovatieve toewijding. De wens om uit te blinken, de ervaring en creatieve houding in combinatie met toewijding, traditie en talent van de wijnproducenten, maken de wijnen uit Ribera del Duero uniek.