4 juni 2018: Overzichtsproeverij en masterclass Cees van Casteren (MW) Douro wijnen Hotel Arena Amsterdam

Op maandagmiddag 4 juni presenteren 15 wijnproducenten uit de Douro hun wijnen aan de Nederlandse wijnprofessional in de kapel van Hotel Arena Amsterdam. Voorafgaand aan de proeverij geeft Master of Wine Cees van Casteren een interessante masterclass over deze streek. Met meer dan 70 te proeven wijnen belooft het een inspirerende middag te worden.

De wijnproducenten die hier o.a. bij aanwezig zijn:

Het gaat zowel om wijnhuizen die al op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn als om wijnen die hier nog niet verkrijgbaar zijn, maar waar mogelijkheden tot importeren zijn. Tijdens de overzichtsproeverij laten de wijnmakers je graag kennismaken met een breed spectrum aan wijnen uit de Douro. De proeverij is opgezet voor alle wijnprofessionals van Nederland; journalisten, bloggers, sommeliers, importeurs en retailers.

Datum:                 Maandag 4 juni 2018
Locatie:                Hotel Arena Amsterdam, ‘s-Gravesandestraat 55.
Tijd:                     13:00 – 14:00    Masterclass onder leiding van Cees van Casteren (MW)
                            14:00 – 18:00    Overzichtsproeverij van 15 wijnhuizen

Aanmelden voor de masterclass en overzichtsproeverij kan door een e-mail te sturen, met hierin namen en het aantal personen vermeld, naar: fleur@fantastig.nl

Over Soul Wines
De overzichtsproeverij van maandag 4 juni is een initiatief van Soul Wines, een project van de Portugese organisatie Nervir. Om de internationale aanwezigheid van Douro-wijnen te promoten is het project Soul Wines opgezet. Op dit moment zijn er 46 wijnproducenten aangesloten bij Soul Wines. https://soulwines.com.pt/en/