Oogst is een vorm van kunst bij Campo Viejo

Dit jaar vierde Rioja’s grootste wijnproducent haar oogst met wijn-geschilderde portretten

Campo Viejo’s connectie met kunst heeft dit jaar wederom centraal gestaan rondom de oogst. Het wijnhuis verbond Rioja’s creatieve cultuur en haar eigen bekroonde wijnbouw middels een reeks bijzondere kunstwerken. Hiervoor heeft Campo Viejo samengewerkt met de wereldberoemde wijnkunstenares Amelia Fais Harnas, zij schilderde portretten van het Campo Viejo team met niets minder dan hun eigen wijn.

Wijnportretten

Ter gelegenheid van 12 maanden hard werken, schilderde Amelia portretten van Elena Adell, Chief Winemaker, en wijnmakers Clara Canals en Irene Pérez Gutiérrez. Hierbij maakte ze gebruik van Campo Viejo’s expressive Art Series wijnen en haar batiktechniek – een combinatie van wax en wijn op doek.

Elena Adell, Chief Winemaker van Campo Viejo: “Net zoals Amelia’s artistieke aanpak begint de oogst met een leeg doek, waarna de Tempranillo druif verandert in de verf. Het vakmanschap van onze wijnmakers maakt er een kunstwerk van tot aan de laatste fles Rioja-wijn. Met dit in ons achterhoofd, voelde het creëren van portretten van het team als de perfecte manier om de oogst te vieren.

Amelia’s creatie van de portretten kunnen worden bekeken op de Instagram pagina @CampoViejo. Daarnaast worden de laatste kunstwerken tevens weergegeven binnen de bekroonde wijnmakerij zelf.

Oogst
De wijngaarden zijn dit jaar spectaculair, ondanks het droge groeiseizoen en de zware vorst gedurende de lente. De druiven zijn van uitstekende kwaliteit; gezond, met een geweldige kleur, evenals smaak”, aldus Elena Adell. “De oogst begon dit jaar op 21 augustus, zo’n 15 dagen eerder dan normaal. We kijken ernaar uit om de volgende jaargang van Campo Viejo te produceren, zeker nu het gunstige weer ons blijft helpen om zo’n hoogwaardig fruit te produceren.

Verwacht wordt dat de eerste wijnen uit de jaargang 2017 vanaf maart 2018 op de markt zullen zijn. 


Over Campo Viejo

Met wijngaarden door de hele Rioja en een creatief team van wijnmakers produceert Campo Viejo wijnen van de Tempranillo druif, het kenmerkende druivenras van de regio. Door het combineren van traditionele- en innovatieve methodes, drukken de wijnen de levendigheid en kleur uit van het Spanje van nu. De innovatieve wijnmakers bij Campo Viejo maken fruitige wijnen, rijk aan smaak van zowel de Tempranillo druif als subregio’s waar overige druivenrassen uit afkomstig zijn.
Campo Viejo’s innovatie wordt gestimuleerd door hun state-of-the-art experimentele wijnmakerij waar hun wijnmakers de toekomst van de Rioja-wijnen kunnen bestuderen. Daarnaast kan men hier ook experimenteren met nieuwe druivensoorten en worden hier nieuwe wijntechnieken ontwikkeld. Dit alles zorgt ervoor dat Campo Viejo de levendigheid van de Rioja de wereld in kan brengen. 
Campo Viejo is een van de grootste wijnproducenten uit de Rioja, en laat al meer dan 70 landen van haar wijnen genieten.
Voor meer informatie kun je terecht op http://www.campoviejo.com

Over Pernod Ricard
Groep Pernod Ricard is wereldwijd co-leader in wijnen en gedistilleerde dranken en heeft zich hiermee ontwikkeld tot nummer één in het Premium segment. Pernod Ricard opereert vanuit 80 filialen wereldwijd en kiest voor een duurzame groei middels een breed portfolio van high-end en internationale merken. Het prestigieuze merkenportefeuille bestaat onder andere uit: ABSOLUT vodka, Ricard pastis, Ballantines whiskey, Chivas Regal, Royal Salute en The Glenlivet Single malt Scotch whisky’s, Jameson Ierse whiskey, Martell cognac, Havana Club rum, Beefeater gin, Kahlúa en Malibu likeuren, G.H.Mumm en Perrier-Jouët champagnes, evenals Jacob’s Creek, Brancott Estate, Campo Viejo en Graffigna wijnen.