OPENING SOON: Pays d’Oc pop-up wine bar voor 12 dagen in Odeon Amsterdam

Amsterdams eerste pop-up wine bar geheel in het teken van één wijnregio

Waar pop-up restaurants als paddenstoelen uit de grond schieten blijven de pop-up wine bars helaas nog achter. Maar: daar komt nu verandering in! Pays d’Oc IGP opent per 1 november een pop-up wine bar in Odeon Amsterdam! Voor 12 dagen wordt de eerste verdieping van het historische pand omgetoverd tot een toegankelijke, gezellige wijnbar waar wijnliefhebbers zich kunnen verlekkeren aan de diversiteit die Pays d’Oc IGP te bieden heeft. Meer dan 40 open topwijnen uit de Zuid-Franse wijnregio tegen on-Amsterdamse prijzen, een gezellige en toegankelijke uitstraling plus gastvrije sommeliers boordevol wijnkennis!  We say: Santé!

Nooit eerder werd er in Amsterdam een pop-up wine bar geopend die compleet in het teken staat van één wijnregio. Met meer dan 40 open wijnen heeft de Pays d’Oc pop-up wine bar één van Amsterdams breedste wijnkaarten. Pays d’Oc IGP staat bekend om haar vele verschillende druivenrassen en de grote diversiteit in stijl. In de Pays d’Oc pop-up wine bar zal de diversiteit van het wijngebied dan ook goed te proeven zijn. Op de wijnkaart vind je ook de topcuvées van de ‘Collection 2017’. De Collection is een jaarlijks terugkerende erelijst waar de allerbeste wijnen die de Pays d’Oc IGP te bieden heeft zijn uitgelicht. Om de wijnkennis van de bezoekers bij te spijkeren staan er dagelijks Pays d’Oc IGP experts klaar voor een stukje wijneducatie. En tja, met die aantrekkelijke prijzen voor een glas laat je je gauw nog eens bijschenken.

Praktische info
DATA:                                 woensdag 1 november t/m zondag 12 november 2017
OPENINGSTIJDEN:          16:00u – 23:00u

De Pays d’Oc pop-up wine bar zit op Singel 460 en is gemakkelijk te bereiken met het OV (tram 1,2,5), maar natuurlijk nog beter op de fiets!

Wil je op de hoogte blijven van dit evenement? Volg dit unieke evenement dan gauw via: www.facebook.com/events/1443291879095491
of scan de onderstaande QR-code.

De Pays d’Oc pop-up wine bar is een project van en uitgevoerd door Pitch communicatie en PR.

Wist je dat Pays d’Oc IGP….

  • Frankrijks voornaamste wijnregio in volume is?
  • De grootste Franse wijnexporteur is?
  • Maar liefst 58 druivenrassen verbouwt?
  • met 120.000 hectaren de helft van de Languedoc-Roussillon bedekt? 
  • 870 miljoen flessen jaarlijks op de markt brengt? 
  • Wereldwijd elke seconde 24 flessen verkoopt?

Over Pays d’Oc IGP  
Pays d’Oc IGP (Indication Géographique Protégée) is een officieel wijn kwaliteitslabel gecertificeerd door Bureau Véritas Quality France. Deze regio is erkend door de Europese Unie en is een collectief merk. Pays d’Oc IGP vertegenwoordigt zo’n 1900 bedrijven (privé wijnkelders, coöperaties en wijnhandelaren) en 12.000 wijnproducenten. Het Pays d’Oc gebied omvat de Languedoc-Roussillon streek in het zuiden van Frankrijk. Pays d’Oc IGP is volume marktleider in export van Franse wijnen, in Nederland is 20% van de Franse wijnimport afkomstig van Pays d’Oc IGP wijngaarden. Voor meer informatie zie www.paysdocwines.com.

Over de Odeon
Het prachtige gebouw Odeon is een rijksmonument aan de Amsterdamse gracht in hartje centrum. Odeon is in de 17e eeuw als bierbrouwerij ontworpen, werd vervolgens een culturele bestemming en huist tegenwoordig diverse uitgaansgelegenheden. Zo vestigde het trendy club-restaurant Supperclub zich in 2015 en opende het Frans tapasrestaurant The French Connection in het souterrain van Odeon. Verder vind je in de Odeon ook de American style bar Apt. waar je geniet van mooie whiskeys en heerlijke cocktails.