NU OPEN: Pays d’Oc pop-up wine bar in Odeon Amsterdam

Zuid-Franse topwijnen tegen on-Amsterdamse prijzen van 1 november t/m 12 november 2017

Vanaf vandaag is de Pays d’Oc pop-up wine bar officieel geopend! Voor 12 dagen is de eerste verdieping van het historische pand Odeon omgetoverd tot een toegankelijke, gezellige wijnbar waar wijnliefhebbers zich kunnen verlekkeren aan de diversiteit die Pays d’Oc IGP te bieden heeft. Meer dan 50 open topwijnen uit de Zuid-Franse wijnregio tegen on-Amsterdamse prijzen, een gezellige en toegankelijke uitstraling plus gastvrije sommeliers boordevol wijnkennis! Dagelijks geopend van 16:00 tot 23:00. We say: Santé!

Nooit eerder werd er in Amsterdam een pop-up wine bar geopend die compleet in het teken staat van één wijnregio. Met meer dan 50 open wijnen heeft de Pays d’Oc pop-up wine bar één van Amsterdams breedste wijnkaarten. Pays d’Oc IGP staat bekend om haar vele verschillende druivenrassen en de grote diversiteit in stijl. In de Pays d’Oc pop-up wine bar zal de diversiteit van het wijngebied dan ook goed te proeven zijn. Op de wijnkaart vind je ook de topcuvées van de ‘Collection 2017’. De Collection is een jaarlijks terugkerende erelijst waar de allerbeste wijnen die de Pays d’Oc IGP te bieden heeft zijn uitgelicht. Om de wijnkennis van de bezoekers bij te spijkeren staan er dagelijks Pays d’Oc IGP experts klaar voor een stukje wijneducatie. En tja, met die aantrekkelijke prijzen voor een glas laat je je gauw nog eens bijschenken. Want de Zuid-Franse topwijnen zijn namelijk gemiddeld €4,50 per glas!

Praktische info
DATA:                             woensdag 1 november t/m zondag 12 november 2017
OPENINGSTIJDEN:      16:00u – 23:00u

De Pays d’Oc pop-up wine bar zit op Singel 460 en is gemakkelijk te bereiken met het OV (tram 1,2,5), maar natuurlijk nog beter op de fiets!

Wil je op de hoogte blijven van de Pays d’Oc pop-up wine bar? 
Volg je nieuwe favo hang-out dan gauw via: www.facebook.com/events/1443291879095491/

De Pays d’Oc pop-up wine bar is een project van en uitgevoerd door Pitch communicatie en PR.

Wist je dat Pays d’Oc IGP….

  • Frankrijks voornaamste wijnregio in volume is?
  • De grootste Franse wijnexporteur is?
  • Maar liefst 58 druivenrassen verbouwt?
  • 120.000 hectaren de helft van de Languedoc-Roussillon bedekt?
  • 870 miljoen flessen jaarlijks op de markt brengt?
  • Wereldwijd elke seconde 24 flessen verkoopt?

Over Pays d’Oc IGP  
Pays d’Oc IGP (Indication Géographique Protégée) is een officieel wijn kwaliteitslabel. Dit regionale label is erkend door de Europese Unie en is een collectief merk. Pays d’Oc IGP vertegenwoordigt zo’n 1900 bedrijven (privé wijnkelders, coöperaties en wijnhandelaren) en 12.000 wijnproducenten. Het Pays d’Oc gebied omvat de Languedoc-Roussillon streek in het zuiden van Frankrijk. Pays d’Oc IGP is volume marktleider in export van Franse wijnen, in Nederland is 20% van de Franse wijnimport afkomstig van Pays d’Oc IGP wijngaarden. Voor meer informatie zie www.paysdocwines.com.

Over Odeon
Het prachtige gebouw Odeon is een rijksmonument aan de Amsterdamse gracht in hartje centrum.  Odeon werd in de 17e eeuw als bierbrouwerij ontworpen, werd vervolgens een culturele bestemming en huist tegenwoordig diverse uitgaansgelegenheden. Zo vestigde het trendy club-restaurant Supperclub zich in 2015 en opende het Frans tapasrestaurant The French Connection in het souterrain van Odeon. Verder vind je in de Odeon ook de American style bar Apt. waar je geniet van mooie whiskeys en heerlijke cocktails.