Nonso Chukwuma wint Columbus Trophy met Chooka

14e editie van ondernemersprijs uitgereikt op Bourgondische horecavakbeurs BBB in MECC Maastricht

Vandaag werd voor de 14e keer de Columbus Trophy uitgereikt aan een succesvolle startende ondernemer die actief is als leverancier aan de gastvrijheidsindustrie. Dit jaar ontving Nonso Chukwuma van Chooka de prijs uit handen van Stephanie van Oorschot & Charles van Goch , de juryleden van de Columbus Trophy.

Unieke ondersteuning voor ondernemers
De Columbus Trophy is een aanmoedigingsprijs voor startende ondernemers die succesvol zijn als leverancier aan de hospitality of een innovatief hospitality concept hebben ontwikkeld. Wat begon als een regionale prijs in Zuid-Nederland is uitgegroeid naar een internationale competitie waarbij bedrijven uit heel Europa strijden om de felbegeerde trofee. De winnaar ontvangt niet alleen internationale erkenning maar ook een aanmoedigingsprijs van € 2500,-.

BBB in MECC Maastricht
De negen finalisten presenteren hun concept of idee tijdens de beursdagen van horecavakbeurs BBB op netwerkplein Place des Amis. Hiermee biedt de BBB de finalisten een uitgebreid Euregionaal platform om potentiële relaties te ontmoeten.

Winnaar –  Chooka (Frankrijk)
Winnaar Chooka, wat “goede gezondheid en veel succes” betekent, is een kruidenthee zonder geur en smaakstoffen. Het kan ook in cocktails of andere recepten gebruikt worden.

Tweede plaats – Laden EIN – Till Riekenbrauk (Duitsland)
De tweede plaats ging naar Laden EIN, een uniek restaurantconcept. Iedere twee weken wisselt het concept en blijven enkel de locatie en crew hetzelfde. Elke 14 dagen vindt er een pre-opening plaats en kunnen de gasten nieuwe culinaire ervaringen opdoen.

Derde plaats – The Love Bag – Sofie Rockland (Nederland)
De Love Bag is een variatie aan erotische producten verpakt en verzegeld in een zakje. Dit kan op de hotelkamer, in de minibar, in een automaat of in een pakketovereenkomst worden geplaatst voor een unieke hotel ervaring.

De andere finalisten
De andere zes finalisten van de 14e editie van de Columbus Trophy zijn:

  • Ingeborg Dashorst & Michiel van der Zalm – PRIMA idee (Nederland) 
  • Janne Asikainen – Koepala Packaging ( Finland) 
  • Lars Folkers – Seamore (Nederland) 
  • Raquel Ruward & Yentl Duvillier – Golden Heritage (België) 
  • Remo Vloet & Martijn van der Cruijsen – Priceless Places (Nederland) 
  • Jonas Müller – Flatev (Zwitserland)