Prix Culinaire Le Taittinger Benelux: Nederlandse finalisten bekend!

50e Benelux finale op maandag 3 oktober in Namur, België

De drie Nederlandse finalisten van de prestigieuze Prix Culinaire Le Taittinger voor de Benelux zijn bekend. Deze kanshebbers, voor de extra bijzondere 50e editie, gaan één van de meest uitdagende, onafhankelijke competities voor professionele chefs aan. Nederlandse juryvoorzitter Lars van Galen, SVH Meesterkok en chef bij Tuindorphotel en Restaurant ’t Lansink* in Hengelo, zal direct na de wedstrijd samen met zijn jury van topchefs uit Nederland en België op 3 oktober de winnaar bekend maken.

Nederlandse finalisten
Namens Nederland zullen dit jaar de volgende drie kandidaten strijden voor een plek in de internationale finale van de prestigieuze kookwedstrijd:

Keng Vichianrat, sous-chef bij restaurant La Rive* in het Amstel Hotel, won vorig jaar de 49e Benelux finale. Ook dit jaar is hij een van de Nederlandse deelnemers en neemt hij het op tegen chef-kok Jojan Kersbergen van Restaurant Hanninkshof in Enschede en Marco van der Wijngaard, chef de partie van ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht. Van der Wijngaard is geen onbekende in de culinaire wereld. Zo won hij vorig jaar de Euro-Toques Young Chef Award tijdens Gastvrij Rotterdam en was hij in 2015 de winnaar van Het Glazen Kalf. Vichianrat won in 2014 al eens de Gouden Koksmuts op de Horecava en mocht afgelopen jaar de Wynand Vogel Bokaal mee naar huis nemen.

Wouter Kwakernaak, brandmanager Champagne Taittinger: “We zijn erg trots dat ook dit jaar Nederland weer een ijzersterke afvaardiging heeft met Keng, Jojan & Marco. Het is goed te zien dat door de Nederlandse winnaars van de afgelopen jaren (o.a. Charly de Wijs, Lars van Galen & Jonathan Zandbergen) het aantal aanmeldingen flink is gestegen, wat zich uiteindelijk uit zal betalen tijdens de Internationale finale in Parijs.”

Internationale finale in Parijs
De Nederlandse en Belgische winnaars zullen hun landen verdedigen tijdens de internationale finale van de Prix Culinaire Le Taittinger op 16 november in Parijs. Ter ere van deze 50e finale vindt een speciaal georganiseerd diner plaats. Namens Nederland zal sterrenchef Jonathan Zandbergen – oud winnaar van de Prix Culinaire Le Taittinger en aanvoerder van de witte brigade van Merlet* in Schoorl – een gang uit het menu bereiden voor de aanwezige gasten.

Klik hier voor meer informatie over de Prix Culinaire Le Taittinger 2016.

Over Prix Culinaire ‘Le Taittinger’
Al in 1967 werd voor het eerst de Prix Culinaire International Pierre Taittinger georganiseerd. Deze internationale culinaire wedstrijd op het allerhoogste niveau is sindsdien uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. Na de nationale finales strijden de winnaars in Parijs om de internationale titel. Deze Grand Finale vindt plaats in het Cercle de l’Union Interalliée.

Over Taittinger
Taittinger is één van de weinige familiebedrijven in de Champagne, geleid door Pierre Emmanuel Taittinger. Het inmiddels wereldberoemde huis werd opgericht in 1734 door Jacques Fourneaux. Aan de basis van de kwaliteit van de Champagnes van Taittinger staan bijna 300 hectare eigen wijngaarden gelegen op de beste locaties. De meest verkochte champagne van Taittinger is de Brut Réserve, een Champagne met een subtiele, lichte smaak, op basis van 60% Pinot-druiven en 40% Chardonnay. Behalve de Brut Réserve, Demi-Sec en Brut met jaartal (Millésimé), voert Taittinger een voortreffelijke Prestige Rosé, de after dinner champagne Nocturne Sec, de single vineyard Les Folies de la Marquetterie en ook de bijzondere Prélude, een Brut op basis van druiven met een klassering van 100% op de schaal van de Crus. Vlaggenschip is de Cuvée Prestige ‘Comtes de Champagne’, verkocht als Blanc de Blancs en Rosé.

Over Oud Reuchlin & Boelen
Oud Reuchlin & Boelen is opgericht in 1733 en is daarmee de oudste en tevens één van de grootste importeurs van kwaliteitswijnen in Nederland. Het bedrijf richt zich met haar portfolio op horecabedrijven en gespecialiseerde wijnwinkels en staat bekend om haar brede premium merken portfolio. Voor meer informatie, zie: www.orbwijn.nl.