Magimix lanceert nieuwe generatie foodprocessor: Cook Expert

Chefkok Moshik Roth (**) presenteert ongeëvenaard multifunctionele keukenmachine mét kookfunctie tijdens exclusieve workshop

Magimix brengt dit najaar een van de grootste productinnovaties uit haar geschiedenis op de markt: de Cook Expert. Een revolutionaire nieuwe generatie foodprocessor mét kookfunctie. De Cook Expert combineert de functionaliteit van de bekende Magimix-foodprocessor met de mogelijkheid om te koken met behulp van inductie. Er kan dus naast de bekende keukenmachine-functies zoals snijden, hakken en mixen, óók gestoomd, gebakken en gekookt worden met de Cook Expert. Met de twaalf automatische programma’s, het kookboek en via de speciaal ontwikkelde app, kan elke thuiskok – van beginner tot pro – gemakkelijk aan de slag met de machine.

Grote stap voorwaarts in ontwikkeling keukenmachine
“In de ontwikkeling van de keukenmachine, zoals die 45 jaar geleden door Magimix op de markt is gebracht, is de Cook Expert een grote stap voorwaarts”, zegt Michel Trietsch, directeur Magimix Nederland. “De Magimix-foodprocessorfamilie is de afgelopen decennia voortdurend uitgebreid met nieuwe uitvoeringen en nieuwe functionaliteiten. Met de Cook Expert is het echt een andere manier van koken. In feite creëren we een nieuwe categorie in het segment keukenmachines.”

Nauwe samenwerking met topchefs
Aan de lancering ging een voorbereiding van vier jaar vooraf. De Cook Expert is in Frankrijk ontwikkeld in nauwe samenwerking met topchefs. Er zijn honderden prototypes gemaakt en meer dan 10.000 test-uren gedraaid. Magimix onderscheidt zich met de Cook Expert van haar branchegenoten, door maar liefst 30 jaar motorgarantie te bieden.

Kookfunctie
De Cook Expert wordt geleverd met de bekende transparante 3-in-1 kommen én met een dubbelwandige rvs-kom, geschikt voor het koken en voor patisserie bewerkingen. Daarnaast worden ook de nodige accessoires, waaronder de sapcentrifuge, verschillende schijven om te raspen en te snijden en de eiwitklopper meegeleverd. De innovatie zit ‘m in de kookfunctie met inductietechniek. Daarmee kun je tot de graad nauwkeurig verhitten van 30 tot 140?C, dus ook op lage temperaturen. De dubbelwandige kom houdt de bereiding vervolgens twee uur lang op temperatuur zonder energie te verbruiken.

Nooit was koken zo eenvoudig
Ondanks de vele mogelijkheden is het apparaat verrassend eenvoudig in gebruik. De Cook Expert kent twaalf automatische programma’s, zoals stomen, het kneden van deeg of het maken van een romige soep. Dankzij het intuïtieve display is de Cook Expert eenvoudig te bedienen. De kook- of bereidingstijd, de snelheid en de temperatuur worden automatisch ingesteld. Met het Expert-programma kun je deze functies zelf instellen en volledig afstemmen op je eigen wensen. Het bijgeleverde kookboek (ook te downloaden als app) biedt maar liefst 300 stap-voor-stap recepten.

Presentatie aan pers en retailers
Op 5 september vond de officiële lancering van de Cook Expert plaats in de Kookfabriek in Amsterdam. Moshik Roth ** (&samhoud places) verzorgde een exclusieve masterclass om pers en retailers kennis te laten maken met de Cook Expert.

Over Magimix
Magimix – afkomstig uit het gastronomische hart van Frankrijk – introduceerde meer dan veertig jaar geleden de eerste foodprocessor voor thuis. Sindsdien staat het merk voor onbetwiste topkwaliteit en creativiteit in de keuken. Magimix blijft trouw aan haar rijke traditie: namelijk vernieuwen. Niet voor niets is Magimix favoriet bij de allergrootste topchefs in binnen- en buitenland. Voor meer informatie, zie: www.magimix.nl.