Golden Tulip Hotel Central vernieuwd 14e -eeuwse gewelvenkelder De Hoofdwacht

Van ontbijt tot bruiloft, alles is mogelijk!

De prachtige 14e-eeuwse gewelvenkelder De Hoofdwacht van Golden Tulip Hotel Central is recent geheel vernieuwd. Interieurarchitect Feran Thomassen maakte het prachtige ontwerp en combineerde duurzame, hoogwaardige materialen als zwart marmer met klassieke elementen zoals een verwijzing naar de aloude St. Janskerk en moderne technieken zoals LED verlichting en Live Cooking. Deze unieke ruimte is nu inzetbaar voor zakelijke bijeenkomsten, feesten, sfeervolle recepties, culinaire diners en is een officiële trouwlocatie voor een bijzondere bruiloft.

Ochtend tot avond
De breed inzetbare gotische kelder De Hoofdwacht wordt niet alleen gebruikt voor bijeenkomsten, feesten en partijen maar ook als goede start van de dag voor de hotelgasten. Een uitgebreid ontbijt met voor ieder wat wils: vers brood en kaas voor de Hollandse gast maar bijvoorbeeld ook Miso soep of bouillon om de Aziatische gast zich helemaal thuis te laten voelen. Naast vele broodsoorten en vleeswaren staan er ook altijd vier verschillende warme items op het menu en bakt een kok een eitje of omelet naar wens van de gast. Besloten bijeenkomsten, feesten en recepties krijgen extra sfeer en beleving door middel van de LED verlichting die in elke gewenste kleur is in te stellen. Voor informatie over de Gewelvenkelder De Hoofdwacht kijk op: www.hotel-central.nl/Gewelvenkelder_De_Hoofdwacht_1.html

Workshops
In oktober start een serie workshops op zondag waarbij in deze bijzondere locatie het echte vakmanschap weer tot bloei komt. Tijdens iedere workshop komt een ander vakgebied aan bod. Zondag 2 oktober wordt er afgetrapt met een kaas-wijn/bier proeverij onder leiding van kaasaffineur Frederic van Tricht en sommelier Ferdinand Tulen. Zondag 6 november staat in het teken van vis, schaal- en schelpdieren. Visexpert Nico Zwarthoed vertelt dan bijzondere en interessante verhalen over de mooie vis, schaal- en schelpdieren die worden geproefd in combinatie met bijpassende wijnen. Op 20 november legt Ted Steenbergen alles uit over de verschillende soorten en delen van het rund en bereidt Pascale Fagel 8 verschillende gerechtjes met rundvlees, natuurlijk ook met bijpassende wijnen. Inschrijven voor deze workshops kan via: info@hotel-central.nl.

Karin Rademaker: ‘Wij zijn heel blij dat vooral de samenwerking met Pascal, Nico en Ted tot stand komt; ondernemers die net als wij deze prachtige binnenstad ook op handen dragen’.

Over Louvre Hotels Group & Golden Tulip
Met meer dan 1.175 hotels (>100.000 kamers) in 51 landen is Louvre Hotels Group  één van de grootste internationale hotelketens. Sinds een jaar is de keten eigendom van Jin Jiang International Hotels. Golden Tulip, onderdeel van  Louvre  Hotels  Group,  heeft  meer  dan  50  jaar ervaring  in  de hospitality industrie en heeft ruim 230 hotels in het midden-, hoog-, en luxe segment. De merken Tulip Inn, Golden Tulip en Royal Tulip, bieden in Europa, het Midden Oosten, Afrika, Azië, het Pacifisch gebied en Amerika  een  internationale  standaard aan service en faciliteiten met een persoonlijke touch. Louvre  Hotels  Group  voert  bovendien de  merken  Première  Classe,  Campanile en Kyriad. Louvre Hotels Group is in de Benelux vertegenwoordigd met de merken Golden Tulip en  Tulip  Inn  (37  hotels),  Campanile  (20  hotels) en Première Classe (2 hotels). Zie voor meer informatie www.goldentulip.com of www.louvre-hotels.com.