VRIJ-MI-CHEESE VAN PRÉSIDENT


kaasproeven bij Kaagman &K Kortekaas

Briefing
Lactalis is welbekend als het grootste zuivel- en kaasconcern van Frankrijk. Zij maken kazen door heel Frankrijk waaronder het wereldbekende merk Président. In april 2018 willen zij werken aan het imago van President en laten zien dat zij de expert zijn in kazen, door het gehele assortiment te laten zien met een focus op de Brie van Président. Dit door middel van een persevent

Concept
Pitch PR is aan de slag gegaan met de organisatie van een kaasproeverij. Er werden pers en bloggers uitgenodigd voor een heuse VRIJ-MI-CHEESE waar Frankrijks beste fromager Xavier Thuret bij Kaagman en Kortekaas een blinde kaasproeverij zou organiseren. Doordat Xavier Thuret enkel Frans praat zijn we op zoek gegaan naar een leuke, enthousiaste vertaler.

Result
Op vrijdag 20 april waren er 20 man pers en bloggers aanwezig in de aparte private-dining ruimte van Kaagman en Kortekaas. Gedurende twee uur proefden wij 12 verschillende kazen in sets van 2. Gedurende proeverij legde Xavier Thuret alles uit over hoe je kaas maakt, hoe je het goed proeft en wat Président bijzonder maakt. Bij de kazen werden verschillende wijnen geschonken. Iedereen was zeer enthousiast en posten er op los gedurende proeverij en leverde het mooie resultaten op.

Geef een reactie