Emma Watson

Renais Gin: exclusieve gin met een vleugje Chablis

De filmster onder de gins van actrice Emma Watson nu verkrijgbaar

Een gin geïnspireerd op één van de beroemdste Franse wijnstreken: het is iets wat nog niet eerder voorbij is gekomen. De recent gelanceerde Renais Gin valt niet alleen op door de prachtige goudkleurige verschijning, maar vooral door de niet eerder geziene manier van distilleren. Met overgebleven druivenschilletjes en bezinksel als hoofdingrediënt, beide afkomstig van wijngaard Domaine Watson, hebben de bekende Harry Potter actrice Emma Watson en haar broer Alex een uitzonderlijke gin geproduceerd die een elegante toevoeging is aan elke bar.

Een gin geïnspireerd op terroir en traditie
Op Domaine Watson wordt al tientallen jaren wijn gemaakt door zeven hechte families. Het wijnhuis pronkt met een vol rode Pinot Noir met smaken van braam, drop en leer én een frisse, chardonnay-witte Chablis wijn. Aan de basis van Renais, wat herboren betekent in het Frans, staan de geredde witte druivenschillen van de Chablis. Deze schillen worden vervolgens samengevoegd met grand-cru wijndruiven en botanische ingrediënten als lindebloem, aciahoning en zeezout. Dat levert een minerale smaak op met tonen van citrus. En dat alles natuurlijk met een vleugje magie.

Levendig, krachtig en onderscheidend
Renais is in eigendom van actrice en icoon Emma Watson en haar broer Alex. Beide zijn geboren in Parijs, maar hebben een groot deel van hun jeugd doorgebracht op de door vader Watson opgerichte wijngaard Domaine Watson. Waar Emma een acteer carrière tegemoet ging, bleef Alex werken voor het domein, maar ook daarbuiten in de drankenindustrie. De familie’s kennis, passie en vooral ook de liefde voor het wijngebied maken van deze ‘celebrity’ gin een die simpelweg uniek is in zijn soort.

Renais Réserve Gin is verkrijgbaar bij drankdozijn voor € 44,95 en in de speciale drankzaken.

Over RENAIS
De familie Watson heeft een diepgewortelde band met Bourgondische wijnen en het prachtige landschap dat hen omringt. Chris Watson plantte zijn wijngaarden in Chablis meer dan drie decennia geleden en produceert sindsdien bekroonde wijnen. Alex en Emma Watson zijn trots op het creëren van Renais Gin, waarin het Terroir van Domaine Watson herboren wordt in een unieke geest, met behulp van gerecyclede druivenschillen uit het wijnmaakproces, inclusief de wijngaard van hun familie. Onder leiding van Alex, een ervaren professional in de drankenindustrie, zet Renais Gin de familietraditie voort om het allerbeste van het terroir van de regio te laten zien.