Met lef en vertrouwen heropent Edwin Kats zijn NEW Noble

Den Bosch, 14 november 2023 – Dit weekend opende patron cuisinier Edwin Kats zijn compleet gerestylede Noble voor het publiek. Noble opende 10 jaar geleden zijn deuren waarna een aantal toonaangevende en onderscheidende jaren volgden. Na wat mindere tijden waarin corona en het verlies van een ster een rol opeisten, kijkt Edwin Kats samen met zijn team naar de toekomst en slaat een nieuwe fase in: NEW Noble! Met een metamorfose in slechts twee weken is het restaurant veranderd in een tijdloze omgeving met een lichte, serene atmosfeer waar 55 gasten kunnen genieten van de vernieuwde kaart.

Re-styling Noble
In korte tijd werd er veel gerealiseerd: na een intensieve SWOT analyse, gesprekken met vaste gasten en personeel werd besloten om de geplande verbouwing van maart 2024 te vervroegen naar oktober jl. Trotse eigenaar Edwin Kats vertelt: “We konden niet langer wachten, Noble moet weer een vette zaak worden: eigentijds en tevens tijdloos, sfeervol en warm.” Hij vervolgt: “We zijn van 70 gasten naar 55 gasten gegaan, hebben de akoestiek verbeterd, waardoor er meer rust ontstaat en we meer comfort bieden. De sfeervolle bar voor een aperitief, informele borrel of etentje is gebleven, net als de prachtige private dining voor een zakelijke of feestelijke maaltijd.”

New Insights & New Inside
Ondanks het feit dat het topsegment van de horeca het momenteel moeilijk heeft vanwege teruglopende omzet en personeel schaarste, was Edwin Kats vastbesloten om te investeren en ziet de toekomst dan ook tegemoet met lef en vertrouwen: “het, door Pieter Laureys van TKI uit Kaatsheuvel ontworpen, compleet gerestyled interieur, creëert een ruimte die zowel eigentijds als tijdloos aanvoelt.” Noble is van maandag tot en met zaterdag doorlopend geopend vanaf 12.00 uur.Daarnaast zijn de Sounds & Bites avonden terug met DJ Gentleman, de eerstkomende is op donderdag 16 november.

New Delights by Bart & Willem
Chef Bart Klomp en Sous-chef Willem Nuijten zijn beide ruim 4 jaar werkzaam bij Noble. Zij hebben de dagelijkse leiding in de keuken, zorgen voor creativiteit en vernieuwing en verrassen gasten op culinair gebied doormiddel van nieuwe ingrediënten en technieken. In de toekomst treedt dit tweetal meer op de voorgrond namens Noble. Daarnaast draagt Xavier Giessen, een zeer ervaren gastheer pur-sang, SVH Meestergastheer bij aan de culinaire ervaring van de gasten van Noble. Giessen en Kats hebben in het verleden samengewerkt bij La Rive in het Amstel Hotel, en zijn nu ruim een jaar weer collega’s.

Over restaurant Noble
Een keur aan smaken, structuren en bereidingswijze met wereldse invloeden en subtiele smaakcombinaties. Met gebruik van pure ingrediënten, authentieke bereidingswijzen en begeleid door prachtige wijnen. En dat in een ongedwongen ambiance, in een stijlvol pand met een rijk culinair verleden – zo aangenaam kan het leven zijn! Bij restaurant Noble staat één ding centraal: de smaak van genieten. Noble beschikt tevens over Private Dining Room tot 14 personen. www.restaurantnoble.nl.

Edwin Kats is ook patron cuisinier van Noble Kitchen dat zich bevindt in een iconisch pand op het adembenemende terrein van Bernardus Golf in Cromvoirt en sinds 2020 beschikt over één Michelin ster.