Onderzoek toont aan: echt kaarslicht cruciaal voor de Horeca

Amsterdam, 23 augustus – Uit een onafhankelijk onderzoek, uitgevoerd in Nederland, België, Duitsland en Denemarken, onder meer dan 1.500 restaurantbezoekers blijkt dat sfeer één van de belangrijkste factoren voor het bezoeken van een restaurant is. Verlichting, met name het gebruik van echt kaarslicht draagt, naast vriendelijk personeel en aantrekkelijk interieur, significant bij aan de sfeer en waardering van gasten.           

Hoewel steeds meer horecagelegenheden elektrische kaarsen of kaarsen met LED-verlichting overwegen vanwege gemak, veiligheid en minder belasting van het personeel blijkt uit onderzoek dat maar liefst 78% van de restaurantbezoekers een duidelijke voorkeur heeft voor echt kaarslicht op tafel. Echt kaarslicht scoort aanzienlijk hoger op gezelligheid en kwaliteit en stimuleert de bezoekers om iets extra’s te bestellen. Bovendien geeft 66% van de restaurantbezoekers  aan  langer te blijven zitten en zegt 60% meer te besteden wanneer sfeervolle kaarsen aanwezig zijn.             

Bij deze keuze voor echt kaarslicht blijkt dat een grote groep, namelijk 37% van de Nederlandse bezoekers, de voorkeur geeft aan een kaars in glas op tafel. 14% geeft de voorkeur aan stompkaarsen, gevolgd door dinerkaarsen met 12%.

Deze cijfers komen uit een recent onderzoek in opdracht van Bolsius Professional, welke is uitgevoerd als nieuwe aanvulling op de nieuwste innovaties, waaronder de vernieuwde Relight® 30 uur range. Met het Relight® concept combineer je trend met gemak. Zo wissel je snel en gemakkelijk van kleur of design passend bij een thema of seizoen. De kleurrange bestaat in totaal uit 10 verschillende kleuren, waar drie nieuwe trendvolle kleuren  aan toegevoegd zijn, namelijk: grijs, zalmroze en olijfgroen. De kaarshouders zijn in verschillende vormen en stijlen verkrijgbaar waardoor je voor elke stijl een passende sfeer creëert. 

De Relight® 30 uur range speelt tevens in op de groeiende vraag naar duurzamere oplossingen binnen de Horeca. Uit onderzoek van Marketing Results blijkt namelijk dat 65% van de horecaondernemers bereid is te investeren in milieuvriendelijkere alternatieven. De nieuwe Relight® kaars heeft maar liefst 30 branduren! Hierdoor hoeft de kaars minder vaak gewisseld te worden en geeft het naast gemak ook minder afval. Voor horecaondernemers die op zoek zijn naar een duurzamer, stijlvol en gemakkelijk kaarsconcept is de Relight® 30 uur range van Bolsius Professional een perfecte keuze. De moderne manier om met kaarslicht sfeer te brengen!

Bekijk hier het assortiment!

Over Bolsius
Sinds 1870 brengt Bolsius natuurlijk licht en kleur. Dankzij de krachtige geschiedenis en passie voor sfeer, stimuleren zij zintuigen met de perfecte vlam en onweerstaanbare parfums. Gemaakt met liefde voor de mens en planeet. Dit alles doen ze met ruim 1.000 medewerkers. Hiermee zorgen zij ervoor dat een brede range van producten inmiddels in meer dan 50 lanen verkrijgbaar zijn.

Ook buitenshuis kom je de kaarsen van Bolsius tegen. Veel cafés, restaurants en hotels gebruiken de Professional productlijn voor horecagrootverbruikers. Dit speciale assortiment is speciaal afgestemd op de specifieke hoge eisen die professionele gebruiker aan kaarsen stelt. 

https://www.bolsius.com/
https://www.instagram.com/bolsius.international/