Gastronomisch Rotterdam stijgt naar ongekend niveau met de opening van Restaurant Fred**

Adembenemend nieuw restaurant met internationale allure in hartje Rotterdam

Rotterdam, 5 januari 2023 – Restaurant Fred** opent vanaf vandaag, 5 januari, officieel haar deuren op de nieuwe locatie aan de Boompjes 41 in hartje Rotterdam. Bij binnenkomst word je al overdonderd door het prachtige, moderne Art Deco stijl interieur met warme, natuurlijke tinten en uitzonderlijke luxe materialen. De opvallende design elementen en doordachte details geven het een internationale allure met een ongekend niveau. Dankzij het professionele team onder leiding van Fred en Mirjam Mustert beleef je een ongedwongen sfeer, waar alle zintuigen worden geprikkeld van begin tot eind.

De officiële opening werd gisteren afgetrapt met een diner voor een selecte groep journalisten, allen overweldigd door de vijf gerechten die de tweesterren equipe serveerde. Het vernieuwde restaurant  gevestigd op een toplocatie, met uitzicht op de Nieuwe Maas, biedt een totaalbeleving, die inspeelt op alle zintuigen. ‘Follow your senses’ is dan ook de filosofie van Fred en Mirjam Mustert, die ze van begin tot eind uitdragen. Zowel als het gaat om de prachtige gerechten, wijnen, als de servieskeuzes, tafellinnen, glazen, luxe zepen en bodylotion, tot aan de keuzes van het snoepgoed, wat je doet denken aan je jeugd bij het verlaten van het restaurant. 

Het stijlvolle interieur is wederom tot stand gekomen in samenwerking met Jeroen Smeele van SMEELE Design, waarmee zij in het vorige restaurant de designprijs ‘The German Design Award’ hebben ontvangen. Dankzij de doordachte materialen van notenhout, leer en stoffen in natuurlijke tinten en een hint of blue krijgt het restaurant een intieme sfeer met internationale allure. Het restaurant heeft een fijne akoestiek en telt 50 couverts naast een ‘semi’ private dining gedeelte voor 12 gasten. De open keuken en opvallende designelementen zijn een ware blikvanger. De echte eyecatchers zijn toch wel de geklimatiseerde winedome en de kaasboutique waar gasten de uitgebreide kaascollectie geëtaleerd kunnen bewonderen.

De kookstijl van Fred Mustert is klassiek Frans met een eigentijdse invulling. Alle gerechten zijn stuk voor stuk pure en verfijnde smaaksensaties, in perfecte balans opgemaakt. Van malse kingcrab met kaviaar tot perfect bereidde tarbot met ossenworst en een bereiding van A4 Wagyu beef met een sublieme dashi bouillon als meest verbluffende smaakcombinatie in dit rijtje. Uiteraard worden deze gerechten geserveerd in combinatie met de ultieme wijnspijs beleving. Het team van Restaurant Fred** staat als een huis en zorgt voor een ongedwongen sfeer met Rotterdamse nuchterheid, professionaliteit, kennis en een vleugje humor. De lat is gelegd, zeer hoog gelegd. Zeker een bezoek waard!

Culinair genieten bij Restaurant Fred** kan van maandag t/m vrijdag van 12:00-14:00 uur aanvang voor lunch en van maandag t/m zaterdag van 18:30-20:30 uur aanvang voor diner. Reserveer nu online en kom langs op de Boompjes 41 3011 XB, te Rotterdam.

Over Fred Mustert
Fred Mustert’ zijn filosofie draait om continuïteit en kwaliteit, niet te veel poespas, bij jezelf en de producten blijven en less is more. Met zijn jarenlange ervaring bij de Zwethheul en La Vilette bezorgde hij beide restaurants (opnieuw) een Michelin ster. In 2008 opent Fred op de Honingerdijk Restaurant Fred. Daar kookt hij in 2010 de eerste Michelinster, twee jaar later volgt de tweede ster. Vanaf 5 januari 2023 doet Fred het gewoon nog een keer opnieuw en opent Restaurant Fred op een nieuwe locatie aan de Boompjes 41 in Rotterdam.

Over SMEELE Design
SMEELE Design is een gerenommeerd Rotterdams georiënteerd bureau voor conceptontwikkeling, interieurontwerp en de realisatie van interieurprojecten voor high-end hospitality. SMEELE Design heeft een spraak- en smaakmakend portfolio opgebouwd met exclusieve interieurprojecten voor toonaangevende restaurants door heel Nederland. Gastbeleving staat bij hen voorop bij het creëren van prachtige en vooral werkbare ruimtes. Hierin worden akoestiek, comfort en passende lichtplannen naar wens in detail uitgedacht.