Relais & Châteaux verwelkomt zeven nieuwkomers

Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden (BE) treedt toe tot exclusieve club

Relais & Châteaux viert de lente! Maar liefst zeven nieuwe leden voegen zich dit voorjaar toe aan de Relais & Châteaux familie. Dankzij hun uitzonderlijke locaties, de charme van hun architectuur, unieke geschiedenis en het talent van chef-koks, bieden deze huizen de mooiste verblijven voor reizigers. Van de wildernis van Noorwegen tot de sprankelende Cosa del Sol. Alle leden van Relais & Châteaux streven er naar hun verhaal en lokale erfgoed te delen. Dicht bij huis bevindt zich in het mooie Sint-Truiden in België één van de nieuwe hotels en geloof ons: een bezoek aan deze unieke locatie is de moeite meer dan waard.

Relais & Châteaux Kasteel Van Ordingen- Sint-Truiden, Belgium

België telde tot nog toe vier leden en het Kasteel van Ordingen is nu het vijfde. Kasteel Van Ordingen is gevestigd in een markant woongebouw uit de elfde eeuw, wat in de zeventiende eeuw werd uitgebreid en tijdens de Tweede Wereldoorlog gedeeltelijk werd afgebroken. In een periode van twintig jaar werd het gebouw, met respect voor zijn geschiedenis en het karakteristieke omringde landschap, volledig gerestaureerd. Dit door een samenwerking tussen de getalenteerde architect Pieter Porters en de huidige eigenaar Richard Sleurs. Het kasteel, compleet met torentjes en een slotgracht, is nu een prachtig hotel met een dertigtal ruime kamers en suites ontworpen om de hedendaagse reiziger tevreden te stellen. Laat je verleiden door de charme van deze historische plek, zijn exquise luxe en ontdek de gastronomische selectie en het ecologisch bewustzijn van chef Gary Kirchens.
“Wij voelen ons enorm vereerd met dit lidmaatschap”, zegt general manager Yannick Bouts. “Relais & Châteaux is een mondiaal label, dat kwaliteit en beleving garandeert. Dat gaat van de reservering tot het uitchecken en alle aspecten daartussenin. Deze erkenning biedt ons de mogelijkheid om een internationaal publiek aan te spreken.”
Het is nog geen maand geleden dat het Kasteel van Ordingen uit handen van minister van Toerisme Zuhal Demir zijn vijfde hotelster kreeg. “We hebben de voorbije maanden hard gewerkt om aan de vereisten voor beide labels te voldoen, maar we zitten niet stil. We hebben nog enkele ambitieuze plannen”, aldus Yannick Bouts.

Relais & Châteaux Union Øye, Norangsfjorden- Noorwegen

Dit charmante hotel was een favoriet toevluchtsoord voor koninklijke families, bergbeklimmers en ontdekkingsreizigers in de 19e en begin 20e eeuw. Het is genesteld in een ongerepte natuurlijke omgeving op de plek waar de Norang fjord begint af te nemen. Zonder afbreuk te doen aan de geest van de oprichters en de sterke band met de lokale gemeenschappen, is het hotel gemoderniseerd en zijn er nieuwe kamers bijgekomen. Het hotel hanteert een zero-waste, zero-plastic beleid. Je kunt hier op adem komen aan de uiteinden van de aarde, waar je kunt luisteren naar beroemde spookverhalen en lokale folklore rond de open haard. De eigenaars en de chef-kok streven ernaar een hoofdzakelijk lokaal culinair aanbod voor te stellen, hun gasten in de watten te leggen en de schoonheid van hun berg en de omliggende dorpen eindeloos te delen.

Relais & Châteaux Grand Hotel Duchi d’Aosta- Triëst, Italië

Gelegen aan het mooiste plein van Triëst – Piazza Unità d’Italia – in een gebouw dat al in de vierde eeuw een herberg voor reizigers was, kijkt dit historische hotel met tweeënveertig kamers uit over de Middellandse Zee. Met twee rozetten in de Michelingids, toegekend aan chef-koks Matteo Metullio en Davide De Pra, is het Grand Hotel Duchi d’Aosta het enige restaurant in Triëst, dat door Michelin is beoordeeld. Het etablissement combineert het plezier van de fijnproever met de activiteiten van het resort in de Beach Club. Dit op slechts twintig minuten met de pendelbus van het natuurreservaat Falesie di Duino. Samen proberen de maître d’hotel en de chef-kok de schatten van deze Italiaanse regio, grenzend aan Slovenië en Kroatië, te laten zien, van de unieke architectuur tot de verse producten van de boerderij.

Relais & Châteaux Bellevue Parkhotel & Spa- Adelboden, Switzerland

Franziska Richard staat als derde in haar familielijn aan het hoofd van het Bellevue, een hotel met veertig kamers en een architectuur uit de jaren 1930. In het kuuroord Adelboden strekken de skipistes zich ’s winters uit over 210 km besneeuwde loipes en ’s zomers bieden ze volop wandelmogelijkheden. De familie Richard bevestigt de schoonheid van deze onweerstaanbare regio en breidt het wellness aanbod van het hotel steeds verder uit. Deze omvatten reeds een binnenzwembad, een Himalaya zoutwater buitenzwembad, eucalyptus stoombaden, bloemenelixirs, en behandelingen op basis van planten. De natuurlijke omgeving staat ook centraal in de keuken van het restaurant, met verse, seizoensgebonden producten.

Relais & Châteaux Fleur de Loire- Blois, Frankrijk (OPENING JUNI 2022)

De van oorsprong tweesterrenchef Christophe Hay draagt meer dan één pet. Hij is een volleerd landbouwer, tuinman, veeboer en visser en opent nu een geraffineerd hotel in Blois met drieëndertig kamers en elf suites, evenals een gastronomisch restaurant met uitzicht op de Loire en de prachtige stad Blois. Dit voormalige gasthuis werd gebouwd voor Gaston d’Orléans, de zoon van Hendrik IV en Marie de’ Medici. De ruimte van 5.000 m2 is volledig ecologisch ontworpen, terwijl de binnenplaats uitkomt op een poëtische tuin, die het meanderende pad van de rivier voorstelt. In de Spa is gekozen voor Sisley – het luxemerk dat ook uit Blois komt – vanwege zijn expertise op het gebied van fyto-cosmetologie. De ingrediënten van elk gerecht bestaan uit vlees van de ranch van de chef (zoals Wagyu-rundvlees), groenten uit de immense moestuin en andere producten van lokale boeren. De zero-plastic kamers zijn ingericht met materialen uit eco-gecertificeerde bossen en bedrijven. 

Relais & Châteaux La Fonda Hotel & Spa- Marbella, Spanje (OPENING JULI 2022)

De drie historische gebouwen van dit boetiekhotel met een twintigtal kamers strekken zich uit langs de Casco Antiguo, de oudste en meest authentieke wijk van deze Andalusische stad. De eigenaars hebben zich voorgenomen de architectonische pracht van dit zestiende-eeuwse gebouw te herstellen. Dit begon met archeologische opgravingen, die verrassende schatten opleverden, zoals het schip van een oude kerk, die worden gepresenteerd in een klein museum bij de ingang van het hotel. Van een bar met rauwkost tot gegrilde vis en feestschotels – en de bonus van een cocktailbar op het dak – het restaurant houdt gelijke tred met de Rivièra del Sol-geest en is klaar om de niet te missen epicurische bestemming van deze historische wijk te worden.

Relais & Châteaux Le Domaine du Mouflon d’Or – Zonza, Corsica, Frankrijk – OPENING ZOMER 2023

Lise Canarelli – de eigenares van het Relais & Châteaux Grand Hotel Cala Rossa in de Golf van Porto-Vecchio – kocht dit hotel samen met haar man Anthony Bornea. Het gebouw is een icoon van de Corsicaanse bergen en staat in het pittoreske, ongerepte dorpje Zonza, op een uur van de kust. De zeventien hectare van dit authentieke Belle Époque landgoed, dat momenteel wordt gerenoveerd in de geest van zijn patrimonium en geschiedenis, verwelkomde in het begin van de twintigste eeuw al rijke bezoekers. Zoek je toevlucht in een van de afgelegen herdershutten, met een optioneel privézwembad. Kom tot rust in deze natuurlijke omgeving met een onbelemmerd uitzicht op de Bavella-naalden. In de Spa brengt het natuurlijke en biologische Corsicaanse huidverzorgingsmerk Nucca, opgericht door de familie Canarelli, je het beste van het lokale welzijn. Kom wederom tot rust met sylvotherapiesessies in de open lucht, saunacabines in het bos en openluchtbioscoopvoorstellingen op warme zomeravonden.

Over Relais & Châteaux    
Relais & Châteaux, opgericht in 1954, is een vereniging van 580 unieke hotels en restaurants over de hele wereld, eigendom van en uitgebaat door onafhankelijke ondernemers – meestal families – die gepassioneerd zijn door hun vak en zich ten zeerste inzetten om warme, duurzame relaties met hun gasten te smeden. Relais & Châteaux is gevestigd op vijf continenten, van de wijngaarden van Napa Valley tot de Provence en de stranden van de Indische Oceaan, en nodigt mensen over de hele wereld uit om te genieten van heerlijke reizen, om de onnavolgbare levenskunst te ontdekken die in elke lokale cultuur is verankerd en om een onvergelijkbare, onvergetelijke ervaring te delen. De leden van Relais & Châteaux beschermen en promoten de rijkdom en diversiteit van de culinaire en gastvrijheidstradities in de wereld, om ervoor te zorgen dat deze blijven bloeien. Ze zetten zich evenzeer in voor het behoud van het lokale erfgoed en het milieu, zoals verwoord in de Visie van de vereniging die in november 2014 aan UNESCO werd gepresenteerd.

Voor meer informatie zie: www.relaischateaux.com

@relaischateaux #relaischateaux #deliciousjourneys