Op Internationale Vrouwendag laten de vrouwelijke managers van Relais & Châteaux hun stem horen

De vrouwelijke visie op gastvrijheid, management en duurzaamheid

Op Internationale Vrouwendag eert Relais & Châteaux met trots haar vrouwen: hun vaardigheden, sterke punten en visie. De  gedeelde waarden van alle leden ondersteunen dit van harte: gelijke kansen staan centraal, zowel tussen medewerkers onderling als met gasten.

Gastvrijheid, een universele waarde
Margo Reuten runt Restaurant Da Vinci in Maasbracht, samen met haar man. Op 29 november 2016 werd zij in Tokyo door Relais & Châteaux uitgeroepen tot Woman of the Year 2017. Ondanks dat Margo meestal in de keuken staat, is de kans dat ze zich onder de gasten in het restaurant bevindt erg groot. Tijd doorbrengen met gasten is erg belangrijk, vertelt Margo: “Liefde geven aan personeel, gasten en eten is het mooiste wat er is, dit zorgt ervoor dat je liefde en waardering in grote maten terug krijgt.” Dat Relais & Châteaux extra aandacht geeft aan de vrouwelijke ondernemers vindt Margo fantastisch: ‘’het is belangrijk dat wij vrouwen laten zien wat wij kunnen, creëren en bedenken.”

Sharon van Gastel, eigenaresse van Boutique Hotel Relais & Chateaux Weeshuis Gouda, leerde haar kinderen op vroege leeftijd al het bewustzijn van verbondenheid met andere mensen. Overigens deelt ze dit ook dagelijks met al haar medewerkers, “Wanneer je met elkaar spreekt, maak je elk gesprek van waarde door, heel bewust, een denkbeeldig lijntje te trekken van hart naar hart. Terwijl je elkaar oprecht aankijkt, voel je de magische kracht van verbonden zijn. Gastvrijheid gaat wat mij betreft over verbinding en oprechte aandacht van mens tot mens.”

Daar is Yolanda Sørensen, eigenaresse van Relais & Châteux Het Roode Koper het helemaal mee eens: ‘’Gastvrijheid voor mij is: ons met liefde en elegantie ontfermen over het welzijn van onze gasten opdat zij een mooie, memorabele en persoonlijke ervaring genieten. Dit door persoonlijke verbindingen aan te gaan tussen al onze gastvrouwen (van tuinman tot en met de hotelmanager) en de gast. Hierdoor is de belevenis persoonlijk en oprecht, alsmede een plezier om deelgenoot van te zijn. Gastvrijheid ontstaat niet eerder dan wanneer er persoonlijk contact is. Dit continue proces is ons overgedragen en zullen wij overdragen aan generaties na ons.”

Ook andere vrouwelijke managers vanuit de hele wereld geven hun visie op gastvrijheid, management en duurzaamheid, ben je nieuwsgierig hiernaar, lees dan het volledige persbericht in de bijlage.

Over Relais & Châteaux
Relais & Châteaux, opgericht in 1954, is een vereniging van 580 unieke hotels en restaurants over de hele wereld, eigendom van en uitgebaat door zelfstandige ondernemers – in de meeste gevallen families – verenigd door een passie voor hun vak en de wens om een authentieke band met hun gasten tot stand te brengen. Aanwezig op alle vijf continenten: van de wijngaarden van Napa Valley en de Franse Provence tot de stranden van de Indische Oceaan. Het biedt een kennismaking met een levensstijl geïnspireerd door de plaatselijke cultuur en een unieke duik in de menselijke geschiedenis. Relais & Châteaux nodigt reizigers uit alle hoeken van de wereld uit om te genieten van “heerlijke reizen”, te proeven van de onnavolgbare levenskunst die geworteld is in elke lokale cultuur en om unieke en onvergetelijke ervaringen te delen. Relais & Châteaux-leden worden gedreven door de wens om de rijkdom en diversiteit van de keukens en gastvrijheidstradities over de hele wereld te beschermen en te promoten.   

www.relaischateaux.com

@relaischateaux #relaischateaux #deliciousjourneys