Leer alles over D.O. Sherry wijnen en azijnen op elk gewenst moment!

Begin met de basis of til jouw actuele kennis naar een gevorderd niveau 

Sherry Wijnen zijn veelzijdig en zit vol verrassingen! Ontdek de veelomvattende en interessante geschiedenis over dit gebied met oorsprongsbenaming, via de online Sherry Academy. Met dit e-learning platform biedt de D.O. Sherry Wijnen jong en oud, wijnliefhebbers en professionals de gelegenheid om op elk moment meer te leren over dit enerverende gebied. In slechts een paar uur leer je de basis kennis met onderwerpen zoals de oorsprong, productie en de verschillende stijlen Sherry wijnen. Voor degenen die al beschikken over deze kennis is er de mogelijkheid tot een gevorderdencursus welke dieper op de materie in gaat. Maak gemakkelijk en kosteloos een account aan via www.sherryacademy.org en start vandaag nog!   

Het zijn de perfecte wijnen voor iedere gelegenheid, van aperitief tot diner of als basis voor een waanzinnige cocktail. Sherry Azijn is tevens een unieke smaakmaker van buitengewone kwaliteit die als perfecte begeleider talloze gerechten verrijkt. De eindeloze mogelijkheden van deze smaakmakers zijn extra inspirerend na het opdoen van de basiskennis over verschillende belangrijke aspecten rondom deze bijzondere, gerijpte witte wijnen.  

Zo ben je na slechts 5 uur namelijk al in het bezit van alle primaire kennis over de wijnen en azijnen uit de befaamde Sherry Driehoek. Zoals de rijke geschiedenis met 3000 jarige tradities als het Criaderas en Solera systeem, de invloed van de Atlantische Oceaan gecombineerd met het warme klimaat van de regio, het rijpingsproces waarin de wijnboeren voortdurende beslissingen moeten maken die bepalend zijn voor de uiteindelijke stijl van de wijn. Tevens leert deze online cursus je alles over de verschillende soorten stijlen Sherry wijnen, hun spraakmakende kenmerken én uiteraard de tips en tricks hoe elke Sherry wijn het best tot zijn recht komt gecombineerd met specifieke gerechten.  

Mocht je na het behalen van het geaccrediteerde basis certificaat, ondertekend  door César Saldana Sánchez – ‘Presidente del Consejo Regulador’, helemaal de smaak te pakken hebben, of beschik je al over deze basiskennis, dan is er zelfs de mogelijkheid tot het volgen van een geavanceerde cursus om jouw Sherry kennis naar een hoger niveau te tillen!  

Klik hier voor meer informatie over de Sherry Academy basiscursus.

Klik hier voor meer informatie over de Sherry Academy gevorderdencursus

Over de Consejo Regulador  
De Raad van Toezicht van de D.O. Vinos de Jerez (Sherry Wijnen), bekend als de zogeheten Consejo Regulador, was de eerste die in 1935 het reglement voor een oorsprongsbenaming publiceerde. Daarom hebben we het over “Jerez-Xérès-Sherry” en “Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda” als oudste oorsprongsbenamingen (D.O.) in Spanje. Binnen het Sherry gebied is er nog een ander product, namelijk de “Sherry Azijn”. Deze wordt sinds 1994 eveneens beschermd door een oorsprongsbenaming (P.D.O.). De Raad van Toezicht die deze drie benamingen beschermt, verenigt 1.750 wijnbouwers en een honderdtal wijnhuizen, die gevestigd zijn in de zogenaamde “Marco de Jerez” in de provincie Cádiz. Zij zijn allen verantwoordelijk voor het beheer, de controle en de kwaliteit van alle wijnen. Dit waarborgt de kwaliteit van de betreffende regionale producten ten behoeve van de consumentenmarkt. Het werk van de Consejo Regulador heeft deze D.O.P.’s internationale erkenning gebracht. Het gaat om wijnen met een buitengewone variëteit en een echt karakter, met een zeer lange exporttraditie en merken die in de hele wereld echte Spaanse iconen vertegenwoordigen. Kijk voor meer informatie op www.ontdeksherry.nl

GENIET, MAAR DRINK MET MATE