Nieuw: via Vintrado kan iedere particulier of professional zijn wijnen verkopen

Directe online verkoop van bijzondere wijnen uit honderden wijnkelders

Vanaf nu is het voor elke particuliere of professionele wijnkelder eigenaar mogelijk om zijn wijnen online te verkopen aan wijnliefhebbers. Dit kan via Vintrado, opgericht door wijnprofessionals en specialisten op het gebied van ICT. Dit is het nieuwe platform waar kopers en verkopers op een efficiënte en transparante manier samenkomen. Vintrado bevindt zich nog in de opstartfase, maar biedt momenteel al meer dan 500 wijnen aan met verkoopprijzen van €10 tot €700, van interessante prijsklasse tot de absolute wereldtop.

Iedereen met een adequate wijnopslag kan via het Vintrado platform zijn of haar wijn verkopen. De verkoper kan een professionele partij zijn zoals een restaurant, wijnwinkel, importeur of producent, maar ook een enthousiaste privéverzamelaar, die wat ruimte wil maken in zijn of haar kelder. Vintrado neemt met alle verkopers persoonlijk contact op, verifieert hun identiteit en controleert indien nodig de opslagplaats voordat zij op het platform verschijnen. Dit biedt de garantie dat zowel kopers als verkopers op Vintrado in goede handen zijn.

Vintrado kent 3 verschillende abonnementsvormen: een gratis abonnement voor de particuliere wijnverkoper waarbij alleen commissie over de verkoop verschuldigd is, en 2 betaalde abonnementen voor de professionele verkoper, waarbij het ene een ‘light’ versie is met facturatie en online search mogelijkheden en professionele organische indexering van de collectie in alle populaire online search kanalen, en het andere een uitgebreide versie met shop-in-shop en vergaande geautomatiseerde online ‘pay per performance’ marketing mogelijkheden. Bij alle abonnementsvormen kan de wijncollectie automatisch worden geïmporteerd in het Vintrado systeem en biedt Vintrado het gemak van automatisch genereren van verzendlabels en pakbonnen.

Initiatiefnemer Thijs van Vugt vertelt: “Wij bieden een ‘Plug & Play’ etalage voor verkopende partijen die snel hun voorraad kunnen toevoegen aan ons platform. We hebben meer dan een jaar gewerkt aan het concept en de techniek. De afgelopen maanden hebben we proef gedraaid om alles grondig te testen en eventuele bugs uit het systeem te halen. Vele wijnliefhebbers weten ons nu, voor de officiële lancering, al te vinden zonder dat we enige vorm van marketing hebben gedaan. Dit geeft aan dat er behoefte is aan een platform als Vintrado.”

Met dit unieke concept is Vintrado de eerste in de wereld die particuliere en professionele wijnkelders makkelijk kan ontsluiten. Geen enkel platform heeft alles op een dusdanig transparante manier samengebracht. Door de vele verschillende type verkopers is het aanbod meer divers dan bij welke wijnwinkel of importeur dan ook.

Wil jij ook jouw wijnen verkopen via Vintrado? Meld je aan op https://vintrado.com/nl/pages/vendor-sign-up

Over Vintrado          
Vintrado heeft als doel kopers en verkopers op een efficiënte en transparante online marktplaats samen te brengen. De distributieketen van wijn is vaak nog wat stoffig en traditioneel. Hier brengt Vintrado verandering in wat leidt tot een efficiënter, transparanter en vooral eerlijker platform. Het Vintrado platform stelt iedereen met een adequate wijnopslag en toegang tot het internet in staat om hun wijnen te verkopen. Iedere verkoper wordt gecontroleerd en de transacties verlopen veilig en snel zodat de koper binnen een paar werkdagen van de aangekochte wijn kan genieten.

Over de initiatiefnemer   
Thijs van Vugt kwam met wijn in aanraking tijdens zijn studie aan de ‘Ecole hotelière de Lausanne’. Na het afronden van deze studie volgde hij een Master of Science of Wine Management van het O.I.V. (L’Organisation Internationale de la Vigne et du Vin). Hierna heeft Thijs tien jaar ervaring opgedaan als wijninkoper bij Grapedistrict B.V. om zich nu vol enthousiasme en passie te storten op Vintrado.

www.vintrado.nl