Vier vandaag Wereld Bijendag met Egmont Honey

Het is vandaag Wereld Bijendag, tijd voor een ode aan de bij! Dankzij deze harde werk(st)ers kunnen wij zorgeloos genieten van het vloeibaar goud. De honing van Egmont Honey is meer dan alleen een bijzondere smaakmaker, het is een ware superfood wat uniek is om haar heilzame werking. Het familiebedrijf uit Nieuw-Zeeland is toegewijd aan het creëren van authentieke Manuka honing terwijl ze de bijenpopulatie beschermen en verbeteren. Egmont’s bijen worden achtergelaten in afgelegen regenwouden het hele jaar door, wat ervoor zorgt dat haar Manuka honing een van de zuiverste in de wereld is.

Egmont Honey is opgericht in 2008 en is ontstaan uit de wens om de wereld natuurlijke gezondheidsoplossingen van zeer hoge kwaliteit aan te bieden. Het familiebedrijf is vernoemd naar Mount Egmont (Mount Taranaki in het Maori), de slapende vulkaan op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. De bijenkorven van Egmont Honey bevinden zich aan de voet van deze berg, in de ongerepte regenwouden vol inheemse Manuka struiken, enkel te bereiken per helikopter. Hier kunnen de bijen het hele jaar door rustig hun gang gaan zonder blootgesteld te worden aan planten die besmet zijn met pesticiden of andere chemicaliën.

Betrouwbare kwaliteit     
Van de bijenkorf tot huis, Egmont Honey bezit het hele productie proces van hun Manuka honing. Dit plaatst hen in een unieke positie om elke pot terug te voeren naar de oorspronkelijke bron. Alle honing is duurzaam geproduceerd en wordt onafhankelijk getest en gecertificeerd, om het gehalte aan Methylglyocal (MGO) en andere unieke eigenschappen vast te stellen. Het niveau van MGO bepaalt de kwaliteit en potentie van de Manuka honing; hoe hoger het MGO-gehalte, hoe krachtiger de unieke bio-activiteit. Hierdoor worden zuiverheid en kwaliteit met elke pot gegarandeerd en dat proef je! De 450+ MGO heeft zulke krachtige anti-bacteriële eigenschappen dat het zelfs een mogelijk ontstekingsremmend werkt.

7 tips om het maximale uit je Manuka Honing te halen:    

  1. Eet het puur en rechtstreeks van een lepel
  2. Meng het in een verwarmend drankje
  3. Verwerk het in je smoothie
  4. Gebruik het bij desserts en traktaties
  5. Verwerk het in je salade dressings
  6. Breng direct aan op de huid (kan helpen bij de behandeling van aandoeningen zoals acne of eczeem)
  7. Meng het met verwarmde olijfolie en maak zo een conditioner voor het haar

Egmont Manuka Honey is verkrijgbaar bij Holland & Barrett, in de winkel en online, met een keuze uit drie verschillende soorten. Manuka Honey MGO 100+ (500g, €94,99), Manuka Honey MGO 250+ (500g, €129,99) en Manuka Honey MGO 450+ (250g, €139,99) (500g, €199,99).

Over Egmont Honey          
Egmont Honey begon bescheiden. Een bijenkorf lijkt misschien een ongewoon cadeau, maar voor Toby Annabell, een toegewijd natuurbeschermer, was het perfect. Geschonken door zijn zoon James in 2008, leidde deze bijenkorf tot een passie voor authentieke Manuka honing en een bloeiend familiebedrijf. Inmiddels zorgen ze voor 4000 bijenkorven, verspreid over het Taranaki platteland met uitzicht op de imposante Egmont berg. Van boer Chris tot helikopterpiloot Paul, elk lid van het team wordt gewaardeerd, hun enthousiasme is cruciaal voor Egmont’s hechte familiegevoel. James en zijn ruim 40 medewerkers exporteren nu naar meer dan 20 landen wereldwijd en voorzien merken van pure Nieuw-Zeelandse honing. Egmont Honey maakt haar weg naar de Benelux en kiest het in food en lifestyle gespecialiseerde Pitch Communicatie & PR als lokale partner voor promotionele activiteiten. Meer weten over de ‘buzz’ rond Nieuw-Zeeland Egmont’s Manuka Honey, bezoek dan www.egmonthoney.co.uk. En volg ons via @egmonthoneybenelux op Instagram.