Horeca uitzender Mise en Place start activiteiten weer op

“26 jaar actief als talent ontwikkelaar voor de hospitality branche”

Maastricht, dinsdag 1 september 2020 – Mise en Place, een van de oudste en meest toonaangevende spelers op het gebied van flexibel horeca personeel, start haar Nederlandse activiteiten weer op na een korte periode van afwezigheid. Op vrijdag 17 april jongstleden zag de directie zich genoodzaakt om het faillissement aan te vragen voor de Nederlandse tak van het bedrijf, als gevolg van de corona crisis.

“Na een zware periode, waarin we afscheid hebben genomen van collega’s en partners waarmee we al jaren samenwerkten, was er tijd nodig voor bezinning”,aldus CEO Charles van Goch: “Wij geloven wel dat er betere tijden aan zullen komen. We zijn nu 26 jaar talent ontwikkelaar voor de Hospitality en met deze schat aan ervaring zijn we er vanaf vandaag weer voor al onze partners. We verheugen ons om de branche weer te mogen ondersteunen met flexibele, gastvrije horecatalenten.”

Als honderd procent afhankelijk partner van Horeca en Events kreeg Mise en Place als een van de eersten grote klappen na de lockdown in Maart. “Op dat moment hadden we in Nederland 20 vestigingen, 160 vaste medewerkers  en 3500 uitzendkrachten en verloren we in één maand 90% van onze business. Een faillissement was hiermee onvermijdelijk”.
Eind mei was er berichtgeving in de vakmedia over een doorstart van Mise en Place door een andere organisatie. Vanaf vandaag worden alle activiteiten echter weer uitgevoerd door het eigen managementteam onder begeleiding van oprichter Charles van Goch.

Internationaal is de Mise en Place groep nog steeds actief in België en het Verenigd Koninkrijk. Ook de andere ondernemingen in de groep, waaronder Staffable Payroll, netwerkorganisatie Servicecenter 4Hospitality en trainingsbedrijf Q-staff, draaien naar omstandigheden goed.