De top 5 bierspecialisten van het jaar zijn bekend gemaakt op Kenniscentrum voor Bier tijdens Gastvrij Rotterdam!

Drie succesvolle beursdagen worden afgesloten met de bekendmaking van de vijf finalisten van de ‘Bierspecialist in de horeca’ van Entree Awards 2019. 

Wie gaat verder de strijd aan voor Bierspecialist in de horeca van 2019?
Bart van Kleef, Bas Leentjes, Pieter Gasthuis, Richard Moerkerk en Thomas Wijns zijn de vijf finalisten van de Bierspecialist van het jaar – een award die uitgereikt wordt door Entree Magazine op 25 november 2019 in Theater Amsterdam. Tijdens Gastvrij Rotterdam werd vandaag op het podium van Kenniscentrum voor Bier uit alle finalisten de top vijf bekend gemaakt. Deze award is powered by Mise en Place en zet de bierspecialist in het zonnetje die letterlijk en figuurlijk bier op de kaart zet.

Selectieprocedure
25 kandidaten begonnen om 10:00 uur met een theoretische test, waarna de beste 20 kandidaten overbleven. Deze kandidaten moesten een praktijktest doorstaan, bestaande uit vier onderdelen: tappen, adviseren, schenken vanuit de fles, proeven en herkennen. Hieruit ontstond de top 10, zij kregen de opdracht om een gerecht te combineren met bier en dit toe te lichten aan de jury. Na deze opdracht bleven er vijf kandidaten over, die kans maken op de titel ‘Bierspecialist in de horeca 2019’. De vijf kandidaten worden nu bezocht op hun werkterrein, om zo de laatste aanvullende indruk van de kandidaat te krijgen. De winnaar gaat op reis naar het Oktoberfest in München in 2020, ontvangt een oorkonde en een Entree Award als bewijs voor zijn of haar bier X-factor. Bovendien wordt de winnaar jurylid in de competitie ‘Bierspecialist in de horeca 2020’.

Kenniscentrum voor bier brengt voor de 6e keer brouwers en horeca-ondernemers samen
Het Kenniscentrum voor Bier is een initiatief dat brouwers en horeca-ondernemers samenbrengt op Gastvrij Rotterdam. Een platform waar brouwers, gerenommeerde restaurants en de foodservice industrie elkaar ontmoeten. Sinds 2014 host KCVB een eigen plein van maar liefst 320m2 waar middels kennis- en bier & spijs sessies, bier als gastronomisch product centraal staat.

De kracht van de samenwerking tussen Kenniscentrum voor bier en Gastvrij Rotterdam
Het doel is om proeven te stimuleren, zeker met de nadruk om productkennis te vergroten of meer inzicht te krijgen in het verhogen van het rendement met het gastronomisch product bier. Op deze wijze wordt (speciaal) bier op Gastvrij Rotterdam gepositioneerd. Daarnaast vind je op Gastvrij Rotterdam ruim 400 exposanten die zich presenteren aan ruim 12.500 horeca professionals d.m.v. workshops, demonstraties, masterclasses, wedstrijden en proeverijen met sterrenchefs, meester-koks, Masters of Wine en topgastronomie. Een sterke combinatie voor een allround beleving voor horeca professionals.

We kijken terug op een succesvolle 6e editie van Gastvrij Rotterdam & Kenniscentrum voor Bier, en een ambitieuze eerste editie van ‘De Bierspecialist in de horeca’.