Netwerken en inspiratie op netwerkplein pur sang Place des Amis tijdens 62e BBB Maastricht

Van maandag 10 tot en met woensdag 12 oktober vindt de 4e editie plaats van Place des Amis; het netwerkplein pur sang op BBB Maastricht. Place des Amis biedt een platform waarbij vriendschap, inspireren en op informele wijze zaken doen de basis vormt. Immers: delen is vermenigvuldigen. Het plein is een initiatief van Servicecenter 4Hospitality in samenwerking met een aantal partners, waaronder Mise en Place en MECC Maastricht. 

Verder staat het Place des Amis onder gastheerschap van netwerkclub Les Amis GastrEUnomiques; Les Amis GastrEUnomiques (LAG) is een stichting, met als doel een platform te bieden voor en door horeca leveranciers & ondernemers, die trots zijn op de Euregio en er actief zijn. Vier keer per jaar komen de ‘Amis’ samen, voor het uitwisselen van kennis en ideeën, en het verkrijgen van inzichten in trends en marktontwikkelingen. Het creëren & onderhouden van het informeel netwerk vormt, naast een sterke binding met BBB Maastricht (& Folie Culinaire), de basis.

Op Place des Amis ontmoeten vakbezoekers elkaar en worden bijgepraat over ontwikkelingen in de hospitality branche. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. Op dit plein draait het om vriendschap, gelijkgestemdheid, passie voor hospitality en uiteraard gezelligheid. Gedurende de 3 beursdagen staat het programma in het teken van netwerken met een aantal inspiratiesessies, waar elke dag tevens in stijl wordt afgesloten met een netwerkborrel. Op alle dagen wordt het programma op Place des Amis gemodereerd door Bob America (Staffable Payroll).

Het programma
Op maandag 10 oktober worden BBB Maastricht en Folie Culiniare officieel geopend op Place des Amis. Aansluitend wordt de winnaar bekend gemaakt, begeleid door gedeputeerde Eric Geurts, van de 13e editie van de Columbus Trophy; De aanmoedigingsprijs voor startende en eigenzinnige ondernemers die werkzaam zijn als toeleverancier aan de hospitality. De 10 finalisten van de Columbus Trophy tonen dagelijks hun noviteiten aan de bezoekers van het Place des Amis middels hun eigen stand en pitches op het podium.

Na de sluiting van de beurs op maandag, houdt het bij Place des Amis nog niet op. Na de reguliere netwerkborrel, vindt hier tevens de standhoudersborrel plaats, om vervolgens het programma voort te zetten bij Café Charlemagne met de Amis AfterParty met Big Band Swing Design.

Voor het volledige programma van de maandag, alsmede dat van dinsdag en woensdag: 
www.lesamisgastreunomiques.eu/pda/