Proef en win een wijnreis naar Pays d’Oc

Wijntrip voor twee personen voor de beste online wijn review

Goede wijn behoeft geen krans is het cliché van de eeuw, maar een goede online review helpt zeker om meer kennis te geven en te krijgen. Pays d’Oc IGP daagt alle horeca mensen in Nederland, die zich bezig houden met de wijnkaart, uit om een review te schrijven over een Pays d’Oc IGP wijn. Degene met de meest originele beoordeling wint een fantastische wijnreis voor twee personen.

Vier dagen en drie nachten genieten van bezoeken aan wijndomeinen, slapen in een goed hotel, fantastische wijnen, lunches en diners; én jouw review gepubliceerd op horecamisset.nl en zichtbaar voor heel Nederland.

In Pays d’Oc IGP mogen maar liefst 58 verschillende druivenrassen gebruikt worden zoals Chardonnay,  Viognier, Merlot en Pinot Noir, en dat geeft wijnboeren dus veel vrijheid om te experimenteren en bijzondere wijnen te maken. Hoewel blends zeker voorkomen, staat de Pays d’Oc IGP vooral bekend om zijn vins de cépage, wijnen gemaakt van één druivenras. De prijs-kwaliteit van de wijnen is uitstekend en niet voor niets staat Pays d’Oc op veel wijnkaarten in Nederland.

Wat moet je doen?      
Om kans te maken op de prijs vragen we je een zo creatief mogelijke review te schrijven over de wijn die je toegestuurd krijgt en deze te delen op je sociale media kanalen met de hashtags #tastepaysdoc #vinspaysdocigp #paysdocreview. Uit alle reviews wordt door Misset-redacteur Hans van de Meeberg en Pays d’Oc IGP de beste gekozen op basis van vooraf opgestelde criteria. Die wint de wijnreis voor twee personen naar Languedoc-Roussillon waar de Pays d’Oc IGP wijnen geproduceerd worden. De winnaar krijgt ook nog eens de kans om een verslag van deze reis te laten publiceren in Misset Horeca.

Maak nuttig gebruik van de vele tijd die je nu hebt thuis, geniet van de fles die we toesturen en ding mee naar deze prijs. Dus ben jij een professionele wijnproever die hier wel kans op wil maken, schrijf je dan nu in via paysdoc@fantastig.nl. Stuur ons je adres en je functie en ontvang een mooie fles Pays d’Oc IGP. Inschrijven kan tot 30 mei.

Over Pays d’Oc IGP

Pays d’Oc IGP (Indication Géographique Protégée) is een officieel wijn kwaliteitslabel gecertificeerd door Bureau Véritas Quality France. Pays d’Oc IGP-wijnen worden op Europees niveau erkend door hun beschermde geografische oorsprong (IGP *) -status, die kwaliteit, traceerbaarheid en geografische oorsprong garandeert. 100% van de Pays d’Oc IGP-wijnen zijn afkomstig van de Pays d’Oc-wijngaard en 100% van de gecertificeerde wijnen wordt geproefd voordat ze de Pays d’Oc IGP-accreditatie hebben verkregen. Pays d’Oc IGP vertegenwoordigt zo’n 1375 bedrijven (privé wijnkelders, coöperaties en wijnhandelaren) en 12.000 wijnproducenten. Het Pays d’Oc gebied omvat de Languedoc-Roussillon streek (waaronder de gebieden Hérault, Aude, Gard, Pyrénées-Orientales en zes dorpen in Lozère). Pays d’Oc IGP is volume marktleider in export van Franse wijnen, in Nederland is 20% van de Franse wijnimport afkomstig van Pays d’Oc IGP wijngaarden.

Voor meer informatie zie www.paysdoc-wines.com.